Чому Авдіївка важлива для росіян і чим марить Путін: пояснення війського

Головним обʼєктом зусиль військ РФ залишається Авдіївка, яку вони далі намагаються оточити. Під час штурмів вони не шкодують ані живої сили, ані техніки.

Про це повідомив офіцер 59-ї окремої мотопіхотної бригади ЗСУ імені Якова Гандзюка Сергій Цехоцький в етері марафону.

“Дуже інтенсивні штурмові дії противник зараз здійснює. Незважаючи на погодні умови – сніг, невеличкий мороз, всім холодно, але вони і вночі, і вдень дуже сильно штурмують. Дуже активно застосовується велика кількість їхніх безпілотних апаратів різного калібру, зокрема камікадзе “Ланцети”. Постійно в небі висять розвідувальні “Орлани”. Вони за будь-яку ціну намагаються виконати задачі, які перед ними поставив їхній недопрезидент”, – сказав він.

Військовий також зазначив, що окупанти активно штурмують Авдіївку.

“За цю війну такої інтенсивної роботи дійсно не було. Це видно що за будь-яку ціну взяти Авдіївку в кільце, вийти на адміністративні кордони Донецької області – це в них дуже велика мета. Тому гонять всіх. Ми знаємо, що дуже велика кількість їх відмовляється йти в атаки. Вони їх погрозами, залякуваннями, шантажем кидають. Вони гинуть, але все одно йдуть”, – зазначив він.

Крім того, він пояснив, які підрозділи наступають на Авдіївку: “У більшості – це колаборанти, так званий “армійський корпус”. Також “Шторм Z”. І впереміш з ними йдуть регулярні війська, мобілізовані – слабо підготовлені, але масово штурм за штурмом малими групами відправляють їх на забій”.

Нагадаємо:

Російська армія розпочала масований штурм Авдіївки на початку жовтня. Захоплення всієї Донецької області – одна з цілей, яку, за даними різних джерел, поставив перед своїми підлеглими Володимир Путін.

Від середини листопада військові експерти відзначають незначні успіхи росіян на цьому напрямку, проте ціною величезних втрат. 

Міноборони Росії й України кількість своїх втрат, як і раніше, не озвучують.

За останніми даними аналітиків, росіяни просунулися біля Авдіївки. Більше про це читайте у новині.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *