Гарбузовий бісквіт – готуємо дуже просто в духовці смачний пиріг

Золотистий гарбузовий бісквіт можна з'їсти просто так, він танутиме в роті, а ще його можна використати для приготування будь-якого торта.

Рецепт гарбузового бісквіта

Інгредієнти

  • яйця – 3 штуки,
  • м'якоть гарбуза – 150 грамів,
  • борошно – 130 грамів,
  • цукор – 150 грамів,
  • сіль – щіпка,
  • ванільний цукор –  третина чайної ложки,
  • олія рослинна, цукрова пудра –  за смаком.

Готуємо гарбузовий бісквіт

  • Почистити гарбуз, порізати на кусочки, натерти м'якоть гарбуза на дрібній тертці. За бажанням очищену м'якоть можна пропарити і мікрохвильовій печі приблизно 2 хвилини або трохи запекти в духовці.
  • Міксером збити яйця, додати сіль, ванільний і звичайний цукор. Ретельно збити на високій швидкості протягом декількох хвилин. Слідкуйте, щоб не занадто збити яєчну масу, оскільки вона може розшаруватися.
  • Потім всипати пшеничне борошно та акуратно перемішати суміш.
  • Викласти в тісто тертий гарбуз і ще раз обережно перемішати.
  • Змастити форму олією або вершковим маслом, викласти тісто і розрівняти його по поверхні.
  • Помістити форму до розігрітої до 180 градусів духовки, випікати протягом 25-30 хвилин.
  • Дверцята під час випікання краще не відчиняти, тому що випічка може впасти через різницю температур. Її готовність перевірте дерев'яною шпажкою чи сірником. Якщо шпажка виходить сухою зсередини бісквіта – він повністю готовий.

Готовий бісквіт витягнути з духовки та залишити остигати. Присипати цукровою пудрою.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *