Замінять оселедець під шубою: три страви на Новий рік 2024 з простих інгредієнтів
Новий рік українці традиційно зустрічають за святковим столом, де збирається вся родина. Навіть у найтяжчі моменти родинні зв'язки та підтримка сім'ї дуже важливі. І так хочеться порадувати рідних чимось смачненьким.
Якщо вам вже набрид оселедець під шубою, який часто з'являється на столах в новорічний період, рекомендуємо звернути увагу на такі прості страви на Новий рік. Вони стануть справжньою окрасою свята і готуються дуже швидко.
Смачна закуска на Новий рік 2024: брускета аля-фіш
Інгредієнти:
- смачний хліб;
- оселедець 240 г;
- синя цибуля 1 шт;
- крем-сир;
- яйця 2 шт;
- мікрогрін (для прикраси);
- буряк 2 шт.
Спосіб приготування:
- Яйця та буряк відварити. Хліб нарізати на скибочки і підрум'янити їх на сухій сковороді.
- Намастити кожну скибочку хліба крем-сиром.
- Оселедець дрібно нарізати, синю цибулю подрібнити і змішати з оселедцем.
- Відварений буряк нарізати кружечками.
- На хліб викласти кружечки буряка та чайну ложку оселедця з цибулею по-черзі. Прикрасити мікрогріном. Зверху притрусити натертим яйцем.
Салат “Яскравий”: смачна та корисна страва на Новий рік
Інгредієнти:
- яблука Гренні Сміт 2 шт;
- лимонний сік 1 столова ложка;
- перець солодкий 1 шт;
- червона риба слабосолена 200-300 г;
- кунжут 1 столова ложка;
- соєвий соус 1 столова ложка;
- оливкова олія.
Спосіб приготування:
- Червону рибу нарізати кубиками, додати оливкову олію, соєвий соус, кунжут, перемішати.
- Яблука також нарізати кубиками, додати лимонний сік, щоб не потемніли. Змішати з рибою.
- Нарізати кубиками солодкий перець і додати в салат.
За бажання салат можна прикрасити мікрогріном чи зеленню.
Рулетики з лаваша за 5 хвилин
Інгредієнти:
- лаваш;
- вершковий сир 150 г;
- огірок свіжий 100 г;
- яйця варені 2 шт;
- червона рибка слабосолена 70 г.
Спосіб приготування:
- Лаваш змастити вершковим сиром.
- Нарізати соломкою огірок і викласти з одного краю.
- Далі викласти натерті варені яйця.
- Останньою — слабосолену рибу.
Щільно загорніть лаваш у рулет та наріжте на невеликі порції.
Читайте також: