Зеленський розповів про перемовини в Аргентині з Орбаном та анонсував виступ у Конгресі США

Президент Володимир Зеленський розповів про зустрічі та перемовини в Аргентині.

Про це йшлося під час щоденного звернення глави української держави до нації.

“Та навіть ширше – сьогодні Україну тут почули й інші держави Латинської Америки. Представив Україну на інавгурації нового Президента Аргентини. Провів і перші перемовини з Хавʼєром”, – йдеться у зверненні президента. 

“Сьогодні тут на площах, на вулицях багато скандували слово «свобода» – libertad, і це те, що нас відчутно поєднує – Україну та Аргентину, наші народи, які понад усе цінують свободу, свою ідентичність і прагнуть жити – жити гідно. Хав’єр хоче сили для своєї країни, і я відчув: прагне чесності міжнародних відносин. Я подякував йому за підтримку України, запросив разом із нами працювати заради відновлення миру”, – зауважив Зеленський. 

Обговорили двосторонню співпрацю між нашими країнами, яка може додати економічної міцності та робочих місць для наших народів. Хороша, світла зустріч. Я щиро бажаю Аргентині правильних рішень і стійкого зростання: хай бідності стане менше, сили – більше. І хай свобода тільки зростає.Тут же, в Буенос-Айресі, провів перемовини ще з трьома лідерами країн регіону: Парагвай, Уругвай, Еквадор. Обговорили нашу міжнародну роботу з ними, нашу співпрацю”, – зазначив глава української держави. 

На полях інавгурації говорив із прем’єр-міністром Угорщини Орбаном. Максимально відверто – і зрозуміло, що про наші, європейські справи. Сьогодні ж говорив із Президентом Франції Макроном та Президенткою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн – дві телефонні розмови. Про спільну роботу на рівні Євросоюзу та про спільний захист Європи. Вдячний за підтримку”, – додав Зеленський. 

Президент зустрівся з громадою в Аргентині – з тими українцями, чиє коріння тут сягає глибини в десятки й десятки років. “Вдячний за збереження нашої, української культури, нашої ідентичності, нашої мови. Я вдячний за те, що зв’язок з Україною зберігається попри географію, попри будь-які негаразди”, – уточнив глава українського народу. 

“Завтра й післязавтра разом із командою буду у Вашингтоні – заплановані зустрічі, перемовини. Президент Байден, Конгрес. Вагомі речі. Кожен день, кожну годину використовуємо, щоб дати Україні, нашому народу більше – дати більше можливостей, дати більше захисту, більше сили. Я дякую всім, хто допомагає! Дякую всім, хто б’ється й працює заради інтересів нашої держави, нашого суспільства, нашої свободи та нашої перемоги!”, – анонсував візит до США Зеленський. 

Читайте провідні новини дня:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *