Байден запевнив в участі України в НАТО після її перемоги у війні з Росією

Президент США Джо Байден заявив, що НАТО буде майбутнім України.

Про це йшлося під час спільної пресконференції з українським президентом Володимиром Зеленським. 

Мовляв, немає жодних питань щодо цього. 

 “Як ми заявили у Вільнюсі, Україна стане членом НАТО, коли усі союзники погодяться і умови вступу будуть дотримані. Наразі ми маємо переконатися, що вони (тобто, Україна — ред.) переможуть у війні. Як ви знаєте, ми запустили спільну програму допомоги разом з президентом Зеленським та лідерами Великої сімки у Вільнюсі, визначаючи довгострокові зобов'язання щодо підтримки українських потреб захисту.  Ми також провели конференцію індустрій захисної сфери минулого тижня у Вашингтоні, щоб виконати це критичне завдання. Тож, будемо рухатися крок за кроком”, — зауважив Байден.

Також президент США підкреслив, що дуже пишається, яким потужним і об’єднаним є НАТО. 

Також пізніше президент України Зеленський сказав, що Україна не готова віддати території і людей — це божевілля, зрада Бога і громадян, які живуть в окупації. Україна боротиметься далі. 

Нагадаємо, що раніше Байден заявив, що “після війни Україна буде гордою і сильною, якщо ми не відвернемося від неї”

Додамо, що 11 грудня Зеленський прибув до Вашингтона, де вже зустрівся з міністром оборони Ллойдом Остіном та головою Об'єднаного комітету начальників штабів генералом Чарльзом Брауном.

Читайте також:

▶ На YouTube-каналі ТСН можна переглянути за цим посиланням відео: Оплески за оплесками! Потужний виступ Зеленського у США!

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *