Командир легендарного батальйону “К-2” різко висловився про примусову мобілізацію

Перебіг ситуації на фронті залежить від багатьох факторів. Так, бажаючих вступити до лав ЗСУ стало менше. 

Про це в інтерв’ю журналістці ТСН Наталі Нагорній розповів командир батальйону “К-2” 54-ї окремої механізованої бригади імені гетьмана Івана Мазепи, Герой України, майор ЗСУ Кирило Верес. 

“Якщо говорити про війну за всі фронти, то ми війну програємо”, — висловив свою думку військовий. 

“Я не знаю, де ми виграємо, не можу цього сказати. Ми виживаємо. Це різні речі — робити, щоб перемогти і робити, щоб не загинути. Ми, напевно, зараз більше відносимося до другого. У моєму підрозділі все добре, дай Боже, щоб так було у всіх. Але якщо говоримо в цілому про всю країну, я вважаю, що ми програємо”, — каже він.

Читайте провідні новини дня:

Зараз дуже важкий час для нас, зазначив комбат: “Бо ми думали, що влітку будемо в Криму. Дуже багато хто перестав цим жити. Деякі хлопці перестали хотіти йти до лав ЗСУ. Ми зараз бачимо все, що робиться на вулицях з ТЦК. Коментувати не буду. Я не за такі жорсткі методи. Такий воїн, якого до мене силоміць принесли, мабуть, мені не потрібен. Це не воїн. Я хочу, щоб в мій підрозділ люди йшли самі. Щоб вони знали, до кого і чому вони йдуть”.

“Я завжди повністю всю правду кажу особовому складу на 99%. Головне, що вони знають, що мені сказали і як мені наказали, що на нас чекає і навіть те, що я думаю, на нас чекає — найвірогідніший варіант і малоймовірний. Ілюзій немає — вони не питають в мене, чи завтра все буде добре. Буде тяжко. Я не хочу коментувати дії свого командування. Я йому довіряю. Не всім і не у всьому. Але своєму особисто довіряю”, — наголосив Кирило Верес. 

▶ На YouTube-каналі ТСН можна переглянути за цим посиланням відео: Як закінчиться війна? Відверте інтерв’ю з комбатом Вересом, який відповів на важливі питання

Раніше в Інституті вивчення війни (ISW) проаналізували, що буде, якщо Росія переможе.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *