Намагався отримати російський паспорт: СБУ затримала колаборанта УПЦ та його “колег”

Служба безпеки України викрила трьох інтернет-агітаторів країни-агресорки на Київщині та Харківщині.

Про це інформує пресслужба СБУ.

Зазначається, що затримані називали збройну агресію РФ “внутрішнім громадянським конфліктом” в Україні, займалися дискредитацією українських воїнів та розпалювали релігійну ненависть. Для цього вони використовували власні акаунти у сомережах та популярних месенджерах.

“Вони публікували “авторський” деструктивний контент або репостили антиукраїнські заклики прокремлівських провокаторів з України та російських “топових” пропагандистів”, – йдеться в повідомленні.

Київ 

В столиці викрили 42-річну соратницю координаторки масових заворушень біля Києво-Печерської лаври. Під час цих подій навесні цього року вона закликала людей до опору законним діям правоохоронців.

Зловмисниця розганяла через власні сторінки у фейсбуку і телеграм із загальною аудиторією майже 5 тис. підписників.

Київщина

В столиці задокументували протиправну діяльність мешканця Боярки, який поширював наративи Кремля про “єдину московську церкву” в Україні і тим самим намагався розхитувати внутрішньо-політичну ситуацію в столичному регіоні.

“Для розповсюдження провокативних дописів він адміністрував власні сторінки у Фейсбуку, Телеграм та Вайбері, а також у заборонених “Одноклассниках” і “Вконтакте” із загальною аудиторією 5 тис. користувачів”, – вказано у повідомленні.

Харків

В Харкові виявили злочинну діяльність 47-річної місцевої жительки, яка викладала у соцмережах фейкові сюжети російського “воєнкора”  Олександра Сладкова про війну в Україні.

Крім того, під час боїв за Маріуполь вона поширила сфабриковане окупантами відео, в якому хотіли дискредитувати захисників “Азовсталі”.

Наразі за двома фактами, викритими у столичному регіоні, матеріали скеровано до суду, за іншим – триває досудове розслідування для встановлення всіх обставин злочину та притягнення до відповідальності.

Нагадаємо, раніше СБУ нейтралізувала агентурну мережу ФСБ Росії, що коригувала повітряні удари по військовій та цивільній інфраструктурі Запоріжжя.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *