“За ідею”: в СБУ розкрили коригувальника удару по Краматорську, під час якого загинуло багато людей

Коригувальником у Краматорську виявився місцевий співробітник газотранспортного підприємства. Він у червні навів ворожі ракети на кафе “Ria Lounge” не за гроші, а з ідейних міркувань.

Про це на брифінгу розповіла керівниця пресслужби СБУ в Донецькій та Луганській областях Галина Прищепа, пише “Укрінформ”.

“Ми зібрали всі необхідні експертизи і доказову базу. Чоловік підозрюється за ч. 2 ст. 111 (Державна зрада) КК України, і далі ми вже очікуємо на справедливий вирок суду… Він це робив не за гроші, а зі своїх ідейних міркувань. Як розповідали вже потім його колеги, він ніколи не приховував свою проросійську позицію”, – сказала Прищепа.

Вона зазначила, що підозрюваний у справі один – це коригувальник, співробітник газотранспортного підприємства, який перебував у місті Краматорську. Він від свого колишнього знайомого, який зараз представляє “відділення розвідки командування внутрішніх військ ДНР” отримав вказівку перевірити інформацію про місцезнаходження військовослужбовців Збройних Сил України в приміщенні кафе “Ria Lounge” у Краматорську.

“Він, цей інформатор, перебуваючи поблизу кафе, за допомогою одного з месенджерів свого облікового запису на телефон записав два відеофайли із зображенням вказаного кафе і автомобілів з ознаками розрізнення, які належать військовослужбовцям Збройних сил України. І відправив цьому своєму знайомому всі відеофайли”, – розповіла співробітниця СБУ.

За її словами, в цей же день через 3,5 години російські окупаційні війська завдали ракетного удару по цьому кафе.

“А злочинець після фотографування кафе повернувся додому і спокійно там спав. І вже під ранок, з 27 на 28 червня правоохоронці його затримали. Він був удома і не очікував, мабуть, того, що за ним так швидко прийдуть”, – зазначила Прищепа.

Нагадаємо, російські окупанти вдарили по Краматорську ракетами ввечері 27 червня, вбивши 13 та поранивши близько 60 людей (серед яких, зокрема, 8-місячний малюк). Тоді загинуло щонайменше троє дітей – 17-річна дівчина та 14-річні сестри. Окупанти завдали по Краматорську удару ракетами “Іскандер”.

Читайте також:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *