5 напоїв світу, які варто спробувати і якими можна зігрітися на Різдво та Новий рік
В кожній країні чай і каву готують по-різному. Крім цих напоїв, є ще багато інших, які можуть не лише зігріти, а й покращити настрій. Ділимося рецептами деяких із них.
Як приготувати гарячий шоколад, як у Франції
Інгредієнти:
- плитка шоколаду,
- 300 мл молока,
- 1 ст. л. коричневого цукру.
Приготування:
- Натріть шоколад не терці або просто його поламайте.
- Нагрійте молоко.
- Додайте шоколад до молока, перемішайте до розчинення.
- Проваріть 3-5 хв, додайте цукор.
Як приготувати глінтвейн, як у Німеччині
Інгредієнти:
- пляшка сухого червоного вина,
- апельсин та яблуко,
- 3 волоські горіхи,
- 2 палички кориці,
- гвоздика,
- 3 горошини духмяного перцю,
- трохи мускатного горіха,
- 0,5 ч. л. імбиру,
- зірочка бадьяну.
Приготування:
- Всі інгредієнти змішайте в каструлі, зокрема нарізані апельсин та яблуко. Горіхи подрібніть і також додайте.
- Нагрійте суміш на маленькому вогні 10-15 хв, не доводьте до кипіння.
- Одразу ж розливайте до келихів та зігрівайтеся.
Як приготувати грог, як у Британії
Інгредієнти:
- 0,5 л води,
- лимон,
- 100 г рому або коньяку,
- паличка кориці,
- 2 зірочки гвоздики,
- 1 ст. л. меду.
Приготування:
- Закип’ятіть воду з корицею та гвоздикою, проваріть 5-7 хв та зніміть з вогню.
- Додайте коньяк чи ром, сік половини лимона та мед, розмішайте.
Як приготувати гарячий сидр, як у США
Зауважимо, що яблучний сидр в Америці п'ють гарячим і з прянощами.
Інгредієнти:
- 0,5 л яблучного соку,
- апельсин,
- 1 ст. л. цукру,
- кориця в паличках, гвоздика, духмяний перець, аніс,
- 200 мл коньяку за бажанням.
Приготування:
- Сік нагрійте на невеликому вогні.
- Додайте спеції: 3-4 палички кориці, три зірочки анісу, 5 горошин перцю, 7-8 шт. гвоздики та цедру апельсина.
- Сік апельсина також додайте до суміші.
- Доведіть суміш до кипіння й проваріть 10-15 хв. Дайте настоятися ще 10 хв.
- Процідіть напій, за бажання додайте алкоголь.
Як приготувати чай, як у Марокко
Інгредієнти:
- зелений чай, з розрахунку 4 с. л. на 1 л води,
- пучок свіжої м’яти,
- 1 ст. л. тростинного цукру,
- кардамон, гвоздика, бадьян.
Приготування:
- Закип’ятіть воду.
- Додайте чай, проваріть кілька хвилин.
- Додайте м’яту, спеції. За бажанням додайте паличку кориці, цедру апельсина чи кілька частинок лайма.
Як приготувати пунш, як в Індії
Інгредієнти:
- 100 г темного рому,
- 500 мл червоного вина,
- 500 мл води,
- 1 ст. л. чорного чаю,
- 2 апельсини,
- 4 зірочки гвоздики,
- 5 шт. кардамону,
- 2-3 палички кориці,
- 100 г цукру або меду.
Приготування:
- Закип’ятіть воду, додайте чай та цукор і проваріть.
- Додайте вино, кардамон, корицю та нарізаний кільцями апельсин.
- Додайте ром і доведіть до кипіння. Проваріть на невеликому вогні 10-15 хв.
- Процідіть через сито та одразу подавайте. Прикрасьте кільцями апельсина чи яблука та паличками кориці.
Читайте також: