РФ вдарила ракетами по середмістю Харкова: відомо про 17 постраждалих

Пізно ввечері 16 січня російські окупанти знову обстріляли Харків.

Про це повідомив мер міста Ігор Терехов.

“Харків під ракетним ударом. У місті лунають вибухи. Будьте обережні”, – лаконічно повідомив він.

“Окупанти завдають удари. Жителі Харкова та області: перебувайте в укриттях”, – додав голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

За інформацією монітирингових чатів, російські окупанти завдали ударів по Харкову із ЗРК С-300 з території Бєлгородщини.

Пізніше Терехов уточнив, що росіяни завдали ударів по центру міста – саме туди, де немає жодної військової інфраструктури, а навпаки – розташована житлова забудова.

“ДСНС вже працюють на місцях прильотів. Є інформація щодо поранених“, – сказав мер Харкова.

Голова ОВА Синєгубов уточнив, що станом на 22:06 медики надають допомогу чотирьом постраждалим, їхній стан – легкий. Є також пошкодження цивільної житлової інфраструктури. 

UPD 22:45

“Унаслідок ударів РФ по середмістю Харкова – 16 постраждалих. 2 жінки – у тяжкому стані”, – повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

UPD 23:50

За словами Ігоря Терехова, попередньо відомо, що внаслідок удару постраждали щонайменше десять житлових будинків. Постраждалих на даний момент 17 осіб, з яких один важкий.

“Рятувальники продовжують розбирати завали, яких багато. Зранку департамент ЖКГ обстежить периметр сьогоднішнього обстрілу і буде уточнена інформація”, – сказав він.

За даними голови ОВА Синєгубова, не одна, а дві людини перебувають у важкому стані. Ще 12 людей госпіталізовані, перебувають у лікарні в середньому та легкому станах. Три людини від госпіталізації відмовилися, їм була надана медична допомога на місці.

Раніше американський генерал Бен Годжес оцінив, чи існує загроза російського наступу на Харків.

Нагадаємо, The Telegraph з посиланням на власні джерела повідомило, що нібито Росія може розпочати новий наступ під Харковом

Читайте провідні новини дня:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *