Як вибрати краще насіння, щоб отримати максимально великий урожай: яких помилок варто уникати

До нового садово-городнього сезону досвідчені господарі готуються вже зараз і закуповують різноманітне насіння. Та як правильно його вибрати, щоб не прогадати з майбутнім урожаєм? На це запитання відповідають професійні агрономи з багаторічним досвідом. Розповідаємо, як правильно вибирати насіння, яких помилок варто уникати та на що варто звертати увагу, щоб отримати щедрий урожай.

Як правильно вибрати якісне насіння, щоб отримати рясний урожай

  • Не варто захоплюватися купівлею насіння через Інтернет. Експерти рекомендують купувати насіння у перевіреного виробника у спеціалізованих магазинах чи на ринках, щоб у вас була можливість перевірити його якість під час купівлі. Особливо це стосується основних городніх культур. А онлайн можна купити щось незначне – якщо насіння не зійде, то це жодним чином не вплине на кількість та якість урожаю основної городини.
  • Відповідність до регіону. Насіння для майбутнього урожаю варто вибирати відповідно до того регіону, де ви його висіватимете. Якщо культура стійка до заморозків, а у вас земельна ділянка на півночі, тоді можна сміливо його купувати. Та якщо воно призначене лише для південних регіонів, то краще не брати таке насіння, бо воно не витримає холодних умов.
  • Не довіряйте низькій ціні. Так, висока ціна товару не завжди дорівнює якості, але дешевий продукт ще менше гарантуватиме гарний урожай. Тому варто порівняти ціни у декількох продавців, щоб обрати собі насіння за прийнятною вартістю.
  • Термін придатності. На цей показник варто звертати особливу увагу – не варто купувати насіння, якому більше двох років, бо воно може взагалі не зійти, тому доведеться пересівати.
  • Перевірений виробник. Насіння краще купувати у того виробника, якого ви добре знаєте. Якщо купуєте вперше, то варто перевірити наявність відгуків про якість його товару. Зараз із цим проблем немає, всю інформацію можна легко знайти в Інтернеті.
  • Не варто купувати “про запас”. Насіння – це не той продукт, який буде роками очікувати свого часу. Через два роки воно може взагалі не зійти. А якщо насіння вкрите оболонкою з різноманітних добрив і мікроелементів, то зіпсується значно раніше.
  • Купуйте різні види насіння. Наприклад, якщо ви купуєте огірки певного сорту, то вибирайте п’ятдесят відсотків насіння в оболонках із захисних речовин і п’ятдесят – звичайного. Таким чином, якщо не зійде один вид, то ви підстрахуєтеся іншим.

Читайте також:

Навіщо в розсаду додавати йод: про цю хитрість знають лише досвідчені господарі

Яке насіння огірків купувати, щоб отримати рясний урожай: 5 найкращих сортів

Що треба сіяти в січні на розсаду, щоб отримати щедрий урожай вже на початку літа

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *