РФ може залучати надзвукову ракету П-35 для відволікання нашої ППО: експерт повідомив, що потрібно для її знищення

Росія може залучати надзвукову ракету П-35 для відволікання української ППО. Військовий експерт Defence Express Іван Киричевський попереджає, що використання цих ракет матиме непередбачувані наслідки для населення та довкілля і пояснює, які засоби Україні потрібні для їх збиття.

Про це військовий експерт розповів у етері “Еспресо”.

“На жаль, якщо брати лише цей вузький епізод із тим, що росіяни відстріляли цю П-35 зразка 1960-х років, то у нас додаткових даних нема. Тобто нема, з чого саме могли росіяни її запусти, є два варіанти: або “Объект-100” в тимчасово окупованому Криму (але до цього росіяни використовували цю сотку хіба що для тренувань своєї протиповітряної оборони, своїх ракетних кораблів, як ми бачимо в разі з крейсером “Москва” – це не сильно допомогло, то допомогла в разі з іншими кораблями), або можуть бути мобільні пускові установки”, – пояснює експерт.

За словами Киричевського, цей епізод привернув увагу громадськості, бо ця новина є на межі добра і зла, остання схожа новина була, коли росіяни почали використовувати списану у 2010-х роках ракету Х-22 для ударів по Україні.

“П-35 – це така стара ракета, як дещо від мамонта, грубо кажучи, вона була стара на момент появи Х-22, бо Х-22 – це вже теж вважається стара, але проблема в тому, що це єдина ракета, яка під час падіння може витікати, вибухати, горіти, тобто щонайменше якісь збитки цивільній інфраструктурі чи екології можуть бути. Плюс там стоїть 900-кілограмова бойова частина і найголовніша деталь, яку треба було б одразу сказати, це теж надзвукова крилата ракета”, – сказав військовий експерт Defence Express.

Киричевський підкреслив, що для збиття рідкісної 4-тонної протикорабельної ракети П-35 Україні необхідні зенітні комплекси Patriot.

“Хто знає, що ще спаде на думку росіянам відстріляти дуже давнього по Україні, але ще робочого, що про це згадаєш хіба в довідниках радянських часів. Та ракета, знімки якої опинилися у відкритому доступі, в принципі прилетіла кудись очевидно не туди. куди її націлювали росіяни. Це ж ракета для знищення кораблів, відповідно, мали б націлювати на якісь великі цілі розміром від 100 метрів і більше. Тут просто сама проблема в тому, що у росіян може бути навіть старих ракет багато, і вони їх можуть використовувати для спроб перенасичення нашої протиповітряної оборони”, – підсумував експерт.

Читайте провідні новини дня:

Нагадаємо, країна-агресорка Росія вдарила по Україні рідкісною протикорабельною ракетою П-35, якій не менше 60 років.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *