Росія б’є по Україні ракетами Х-101 “з конвеєра”: експерт розповів, що це означає

Росія використовує дозвукові ракети типу Х-101 з коротким інтервалом виготовлення, що свідчить про зменшення певного запасу цих ракет.

Про це розповів військовий експерт Defence Express Іван Киричевський в ефірі “Еспресо”.

“Вдалося знайти нерозірвану бойову частину однієї збитої Х-101. І виходить, що ця ракета була виготовлена наприкінці 2023 року. З цього випливає, що саме дозвукові ракети повітряного базування Х-101 у РФ везуть “з конвеєра”. Однак це не виглядає так, що росіяни стоять на заводі “Радуга” і гарують хоч одну-дві ракети під черговий масований обстріл”, – прокоментував експерт.

За його словами, ці ракети росіяни зазвичай здають партіями, і виконання виробничих планів йде під кінець місяця, тому буквально свіжі ракети у них можуть зараз іти з заводу на аеродром, а заздалегідь виготовлені встигли на складах полежати.

“Але водночас той факт, що у росіян пішли ракети з таким коротким інтервалом, тобто місяць-два після виготовлення, показує, що, по-перше, певний запас ракет повітряного базування у них зменшується, але лише дозвукові ракети типу Х-101. А по-друге, що у них є певні нюанси з якістю комплектувальних, які вони використовують. Треба ще зробити обмовку, що будь-які дані, які озвучуються по будь-якій ракеті, є актуальними на цей момент, але з часом можуть ускладнитися”, – зауважив Іван Киричевський.

Нагадаємо, вранці 23 січня армія РФ завдала ракетної атаки по Україні. Під удар потрапили, зокрема, Київ, Харків і Павлоград.

Сапери Мобільного рятувального центру ДСНС України під час ліквідації наслідків обстрілу столиці у Святошинському районі Києва виявили бойову частину російської ракети та вилучили її.

Читайте також:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *