Відома співачка публічно відмовилася від російського громадянства на користь українського

Співачка Юлія Юріна, яка днями у сльозах пожалілася, що вже 12 років не може отримати українське громадянство, порадилася з юристами.

У коментарі програмі “ЖВЛ” Юріна розповіла, що насправді все не настільки критично, як вона собі уявляла. Як відомо, артистка народилася в Росії, та з 18 років переїхала до України. В нашій країні Юріна закінчила київський виш і закохалася в український фольклор.

У артистки є посвідка на постійне проживання, але проблема в тому, що термін дії цієї посвідки завершується за рік. І цей документ вона ніяк не зможе поновити, адже в неї закінчується термін дії й російського паспорта. А до Росії вона не може поїхати, бо там її одразу арештують за проукраїнську позицію. Останньою краплею став законопроєкт про множинне громадянство.

У “ЖВЛ” Юріна розповіла, що її цей законопроєкт не стосується, оскільки вона не хоче подвійне громадянство, а хоче відмовитися від російського.

“Я зателефонувала юристам. Вони мене заспокоїли. Пояснили, що насправді це закон про подвійне громадянство для громадян України, які можуть отримати це окрім громадян Росії. І це мене взагалі не стосується, бо моя мета відмовитися від російського громадянства і отримати українське. Мені не потрібно подвійне. Плюс я рік тому подала свої документи, вони мають вже десь лежати в офісі президента і чекати на свій підпис. У мене здані всі іспити, у мене мовний іспит на 95 зі 100 балів. Мене ніхто не депортує”, – поділилася перебігом справ Юріна.

Нагадаємо. раніше Юлія Юріна розповідала про свої взаємини з батьками-росіянами.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *