Що додати у воду, щоб сковорідки й деко сяяли, наче нові: нагар і жир зійдуть за 5 хвилин

Не варто купувати дорогі професійні засоби для чищення нагару та жиру з посуду, коли всі необхідні інгредієнти є у вас під рукою. Треба просто додати їх у воду під час миття брудного посуду – і через кілька хвилин усе сяятиме чистотою. Розповідаємо, якими підручними засобами можна відчистити кухонне начиння до блиску.

Чим відчистити сковорідки й деко до блиску: поради досвідчених господинь

  • Оцет 99% і сода. Такий спосіб ідеально підходить для чищення емальованого й металевого посуду, антипригарного покриття та алюмінію. Завдяки вмісту кислоти оцет чудово впорається навіть із дуже старим жиром і нагаром. Заповніть раковину водою, додайте туди 150 грамів оцту і пів склянки соди, добре розмішайте та занурте в розчин брудний посуд. Через сорок хвилин зітріть залишки бруду губкою і добре прополощіть кухонне начиння.
  • Сода і перекис водню. Ці засоби підходять для сталевого, емальованого та алюмінієвого посуду. Із соди та перекису треба зробити пастоподібну суміш та нанести її локально на забруднені місця чи натерти весь посуд. Залиште пасту відпрацьовувати впродовж години, потім витріть губкою залишки бруду й ретельно вимийте посуд. Є ще один спосіб: треба посипати брудну сковорідку чи деко содою, а потім розпилити пульверизатором перекис. Варто залишити посуд на ніч – до ранку весь нагар і жир самі зійдуть, залишиться лише прополоскати чистою водою.
  • Оцет і лимонний сік. Цією сумішшю можна мити антипригарне покриття, металевий, алюмінієвий та емальований посуд. У рівних частинах треба змішати оцет і лимонний сік, обробити цим засобом жирні, брудні чи пригорілі місця. Через 5 хвилин бруд можна буде легко зчистити губкою, а посуд сяятиме, наче новий.
  • Соляний скраб. Такий спосіб буде безпечним для алюмінієвого й металевого начиння. Спочатку треба намочити посуд у мильній воді, потім посипати брудні місця крупною кам’яною сіллю. Далі треба протерти посуд губкою і промити водою. Не варто використовувати сіль для антипригарного покриття, оскільки воно може пошкодитися.

Читайте також:

Не поспішайте викидати старі речі: ось що можна зробити з непотрібним одягом

Що не можна чистити оцтом: деякі предмети заборонено навіть протирати цим засобом

Як вивести жовті плями на подушках без прання: ці підручні засоби миттєво впораються з проблемою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *