Як вибрати смачне якісне сало і не прогадати: хитрість, про яку мало хто знає
Про це мало хто знає, та обираючи сало, спершу варто звертати увагу на два основні показники. Таким секретом поділилися досвідчені продавці, які знають усі тонкощі того, як вибрати найсмачніше сало. Розповідаємо, як не прогадати з вибором улюбленого українського продукту, на що треба звертати увагу під час купівлі.
Як правильно вибрати смачне та якісне сало: на що звертати увагу
- Колір і текстура продукту. Це перше, на що треба орієнтуватися. Якщо ви хочете купити свіже якісне сало, тоді треба звертати увагу на його колір і текстуру. У свіжого продукту текстура ніби “жива” і має білу глянцеву консистенцію. У самому салі можуть траплятися кров’яні капіляри, що також свідчить про його свіжість, тому цього не варто боятися. Якщо ви купуєте вже солоне сало, тоді не треба брати те, що має жовтуватий колір і зернисту текстуру. Також не варто купувати сало у спеціях, тому що продавець у такий спосіб часто маскує його неприємний запах. Якщо аромат характерний для сала і чистий, отже, продукт можна сміливо брати, він свіжий.
- Перевірені продавці. Сало необхідно купувати у того продавця, який дорожить своєю репутацією. Зараз уже не можна приховати негативні відгуки на товар, тому в соцмережах треба перевірити за відгуками, можна довіряти цьому продавцеві чи ні. Найкраще купувати сало на спеціалізованих ринках чи в еколавках, зазвичай там продавці мають усі відповідні сертифікати якості на свій товар.
- Наявність м’ясного прошарку. Таке сало з черевної частини свині добре купувати для запікання чи смаження, але не рекомендовано їсти в сирому вигляді, оскільки в цьому м’ясі можуть залишатися бактерії й паразити, тоді як у просоленому салі вони не виживають.
- Яке сало смачніше. Найсмачнішими вважаються шматки сала з бокової частини або зі спини. Таке сало буде ніжним, у міру товстим з тонкою шкіркою. Його добре їсти сирим, смаженим, солоним, тушкованим і копченим. Якщо ви любите жорстке сало, тоді варто вибирати зі щоки та шиї. Воно буде чудовим для запікання і копчення.
- Товщина шкірки на салі. Від цього залежить, наскільки продукт буде м’яким. Чим тонша шкірка на салі, тим воно буде м’якшим. А найкраща товщина для самого сала – це 3-6 сантиметрів. Також треба обов’язково звертати увагу на наявність волосків на шкірці. Краще, щоб сало не мало щетини, бо це може бути небезпечним для здоров’я.
Читайте також:
Що треба їсти перед сном на перекус, щоб швидше схуднути і наростити м’язову масу
Як правильно варити сочевицю: зелену, оранжеву, червону, чорну
Як зробити каву насиченішою та ароматнішою: секрети вишуканого й досконалого смаку