Окупанти пішли в наступ на Донеччині: воїни ЗСУ розповіли про ситуацію і брак боєприпасів

Ворог намагається прорвати нашу оборону в районі Часового Яру – про це заявляє новий головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський. Там Україна нині в активній обороні. Окупанти вдаються до локальних дій малими штурмовими групами, під прикриттям дронів та артилерії. Ситуація напружена, кажуть наші військові, тож щоразу вимагає швидких рішень командирів на місцях.

Про це йдеться у репортажі кореспондента ТСН Івана Петричака.

Українська артилерія нищить окупантів на околицях зруйнованого Бахмута. Тут працює один із розрахунків 17-ї окремої танкової бригади. Командир роботою задоволений.

Військовий ЗСУ Андрій каже: ситуація на південній околиці Бахмута нині відносно стабільна. Активних пересувань поки не відбувається, тут ми в активній обороні, піхота тримає рубежі. Росіяни час від часу пробують накопичуватися для штурмів, але працює артилерія.

17-та танкова працює над знищенням  ворога і палить його техніку: танки, вантажівки, міномети. Все це завдяки точній САУ М109.

“Часто цю машину журналісти називають “Паладін”, але давайте будемо точними! “Паладін” – то найсучасніша версія М109, ну а це попередня версія. Фактично – батько “Паладіна”. Найсучасніша версія такої гаубиці вже дооснащена системою самонаведення, кращою бронею та автоматичним механізмом заряджання. Тут же все поки вручну, але й цьому хлопці раді”, – каже Іван Петричак.

Американська САУ незрівнянно краща, ніж радянська. З нею хлопці працюють уже півтора року – нею звільняли Херсонщину, звідти переїхали на Донеччину і прикривали тут найскладніші ділянки фронту.

Нині кількість снарядів відчутно знизилася, та відпочити хлопцям ніколи.  Дехто за два роки без відпустки. Замінити їх просто ніким.

“Ну фізичне є виснаження, моральне. Попереки у всіх болять, але що робить”, – каже військовий ЗСУ Саня.

▶ На YouTube-каналі ТСН можна переглянути за цим посиланням відео: Ворог намагається штурмувати, але… 155 калібр! ЗСУ зривають плани окупантів поблизу Бахмута

Нагадаємо, військовий експерт назвав ударний напрямок для ЗСУ.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *