Боррель різко висловився про заяви Трампа щодо погроз союзникам у НАТО

Головний дипломат ЄС Жозеп Боррель заявив, що вважає несерйозними і безвідповідальними заяви Дональда Трампа про те, що він погрожував комусь із союзників “заохотити Росію до агресії”, але зазначив, що очікує ще багато подібного. 

Про це він сказав у спілкуванні зі ЗМІ перед неформальною зустріччю міністрів країн ЄС з питань розвитку. 

Борреля попросили прокоментувати розповідь Дональда Трампа про те, як він погрожував комусь із союзників у НАТО “заохотити Росію до агресії”, переконуючи збільшувати видатки на колективну оборону.

Читайте провідні новини дня:

“Дозвольте мені побути саркастичним. Під час цієї кампанії ми побачимо і почуємо дуже багато різного. НАТО не може розглядатися як альянс “за принципом меню”, як альянс, де має роль людський фактор — хто є президентом у конкретний момент часу, де може бути сьогодні “так”, завтра вже “ні”… 

Годі, давайте говорити про це серйозно. НАТО або існує, або не існує. Але я не буду витрачати час на коментування якихось дурниць, які будуть озвучуватися під час цієї виборчої кампанії у США”, — відповів високий представник ЄС із закордонних справ. 

Нагадаємо, колишній президент США Дональд Трамп, який хоче переобрання на другий президентський термін, заявив, що заохочуватиме Росію атакувати будь-кого із союзників США по НАТО, які, на його думку, не виконали свої фінансові зобов'язання.  

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *