Не викидайте старі рушники, вони вам точно знадобляться: що можна пошити

Якщо вдома є непотрібні рушники, їм можна подарувати нове життя, пошити корисні для себе й господарства речі. І вони служитимуть вам ще багато років. Розповідаємо про вісім надзвичайно крутих ідей: що можна пошити зі старих рушників.

Що можна пошити зі старих рушників

  • Екосумки для продуктів. Чому б не перетворити непотрібні речі на корисні? Треба просто вирізати зі старого рушника потрібну форму для сумки, зшити краї та пришити ручки. Така сумка замінить купу пакетів і прослужить вам не один рік.
  • Багаторазові серветки, які можна використовувати на кухні, у ванній чи просто для будь-яких потреб. Для цього треба просто порізати рушник на квадрати, підшити краї – і у вас вийде багато серветок на всі випадки життя.
  • Килимок для ванної кімнати чи туалету. Зшийте разом кілька рушників, і ви отримаєте різнокольоровий стильний килимок, який слугуватиме вам не один рік.
  • Косметичка. Непотрібний рушник можна перетворити на нову косметичку. Для цього треба вирізати квадрат потрібного розміру, зшити краї і вшити блискавку. До такої косметички можна буде класти косметику чи ліки, які зберігаються без пакування.
  • Органайзер на кухню чи для ванної кімнати. З рушника виріжте кишеньки у формі квадратиків або прямокутників і пришийте до іншого рушника. Такий органайзер підійде для зберігання кухонних предметів або засобів особистої гігієни у ванній кімнаті.
  • Домашні капці. Тут можна вбити двох зайців одним пострілом. Якщо у вас вдома є непотрібні капці, їх можна обшити махровою тканиною. І у вас вийде затишне стильне домашнє взуття, яким можна хизуватися перед гостями.
  • Мочалка для душу. Для цього треба взяти махровий рушник і будь-яку щільну тканину, з якої необхідно зробити підкладку. Обшийте її махровою тканиною з рушника, зверху пришийте ручку – і ваша нова мочалка готова.
  • Насадка для швабри. Якщо у вас є швабра з насадками, вам можна не витрачатися на додаткові. Їх легко пошити зі старого рушника. Для цього треба виміряти швабру і вирізати за замірами великий прямокутник, пришити з одного боку ґудзики, а з іншого зробити для них отвори. Щоб замінити стару насадку на нову, просто застібніть прямокутник на швабру. Головне, щоб саморобна насадка співпадала з її розміром.

Читайте також:

Штори не м'ятимуться під час прання: маленька хитрість, про яку мало хто знає

Наклейте на вікно шматок пінопласту – і не пожалкуєте: коли відчуєте результат, стрибатимете від щастя

Сяятиме, наче щойно з магазину: як швидко і без зайвих зусиль відчистити біле взуття

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *