Куди будуть цілитися російські терористи взимку: експерт розповів про можливі ракетні удари

Російські окупанти взимку можуть запустити велику кількість ракет по кількох цілях у нашій державі. Таким чином вони намагатимуться завдати шкоди енергетичній інфраструктурі.

Про це в рамках єдиного телемарафону повідомив військовий експерт, майор запасу ЗСУ Олексій Гетьман.

За його словами, торік окупанти гатили ракетами одразу по багатьох об’єктах інфраструктури в різних містах України. Загалом вони випускали до 100 ракет. Водночас зараз росіяни під час останньої атаки використали 48.

“Надалі взимку вони можуть запускати два, максимум три рази на місяць… десь таку саму кількість. То може бути 70-80 ракет. В чому буде зміна? Найімовірніше, в тому, що вони не будуть розпорошуватися по всій країні. Вони оберуть одну чи дві цілі і туди спробують спрямувати вже відносно велику кількість ракет… 20-30, тоді буде важче перехоплювати. До того ж, звісно, вони будуть використовувати різні безпілотні літальні апарати… для того, щоб перевантажити нашу протиповітряну оборону, зокрема це будуть хибні цілі”, – розповів Гетьман.

На його думку, під можливі російські удари можуть потрапити об’єкти в південних і центральних областях.

“Вони вважають, що там не така потужна протиповітряна оборона… Так само вони можуть спробувати атакувати захід України… по різних, як вони називають, військових об’єктах. І найімовірніше, вони будуть пробувати атакувати Київ… Туди вони будуть стріляти менше. Я думаю, що по Києву буде не дуже багато пострілів, бо вони бачать, що Київ надійно захищений, і сенсу атакувати – це тільки втрачати ракети. Може, вони навіть все ж таки зосередяться на центральних і південних районах. І, звісно, прикордонні території, прифронтові вони будуть обстрілювати”, – підкреслив експерт.

Він зазначив, що ці атаки будуть комплексні, і Росія застосовуватиме як крилаті та балістичні ракети, так і безпілотники.

Нагадаємо, що в Кривому Розі затримали зрадника, який працював на окупантів у Херсоні.

Читайте також:

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *