Макрон звинуватив Росію в агресії проти всієї Європи і не тільки

Президент Франції Еммануель Макрон вважає, що Росія розпочала агресію проти всіх європейських демократій, і заявив, що сам став її жертвою.

Про це він говорив на спільній пресконференції з президентом України у п’ятницю, 16 лютого, в Парижі.

Французький лідер звинуватив Росію в порушенні всіх своїх попередніх зобов’язань, починаючи від взятих в Алмати 1991 року (мається на увазі Алма-Атинська декларація від 21 грудня 1991 року, якою було підтверджено припинення існування СРСР).

“Це безпосередньо загроза для всієї Центральної Азії і для Кавказу. Кожен сьогодні має право запитати, до якого нового усіченого і сфальсифікованого фрагменту історії Росія повернеться, щоб виправдовувати свою подальшу агресію, і яка нова країна стане її жертвою”, – заявив Макрон, маючи на увазі “історичні” виправдання Путіним його агресії проти України.

 Він також наголосив, що Росія вже здійснює безпосередню агресію проти європейських країн.

“Росія все більше відкрито заявляє про своє бажання втручатися у наші вибори. І я вже сам став жертвою прямих атак і навіть мав певні пояснення щодо цих атак від Володимира Путіна. Всі ці маневри, дезінформація, дестабілізація, кібератаки, які акумулюються в усіх напрямках, стають усе більш систематичними, стверджують, що Росія вже перетнула межу щодо всіх європейських демократій, особливо за останні тижні й місяці. І саме тому з Німеччиною і Польщею ми вже відкрито оголосили про ці атаки, і ми розглядаємо це як агресію проти нас”, – зазначив Еммануель Макрон.

Президент Франції запевнив, що його уряд налаштований рішуче, “щоб Росія програла в цій агресивній війні”.

“Якщо Росія розраховує на те, що ми втомимося – вона помиляється… Франція готова на довготривалу, довгострокову підтримку України”, – резюмував французький лідер.

Нагадаємо, 16 лютого президент Володимир Зеленський і французький лідер Еммануель Макрон підписали двосторонню угоду про гарантії безпеки для України.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *