Мелоні жорстко висловилася на адресу політиків, які пропонують Україні “худий мир”

Італія вважає лицемірством заяви деяких політиків про “мир”, маючи на увазі капітуляцію України, тому не поділятиме такого підходу.

Про це заявила Прем'єр-міністерка Італії Джорджа Мелоні на пресконференції в Києві, інформують Факти ICTV.

“Ми продовжуємо надавати безпекову підтримку Україні, тому що я завжди вважала справедливим право її народу захищати себе. Це обов’язково передбачає і військову підтримку. Тому що плутати таке широковживане слово “мир” з “капітуляцією”, як дехто робить, це лицемірний підхід, який ми ніколи не поділятимемо”, – сказала Мелоні.

Вона зазначила, що потрібно знайти підхід, який дозволить Україні впевнено дивитися в майбутнє. Мелоні зазначила, що має на увазі співпрацю в галузі промисловості, економічній сфері, критичній та енергетичній інфраструктурі та надання гуманітарної підтримки.

Крім того, вона зазначила, що підписанням безпекової угоди Італія підтверджує, що буде й надалі допомагати Україні відстоювати свободу та незалежність.

“Ми також готові відігравати провідну роль у відбудові України. Ми робитимемо це під час головування у Групі семи, а також коли прийматимемо Конференцію з відбудови України у 2025 році. Тому що говорити про відбудову — означає робити ставку на перемогу України і на її мирне, вільне, європейське майбутнє”, – наголосила вона.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що 24 лютого президент України Володимир Зеленський та прем'єр-міністерка Італії Джорджа Мелоні підписали безпекову угоду між двома країнами.

Крім того, ми раніше інформували, що Україна підписала ще одну безпекову угоду з Канадою.

Читайте також:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *