Буде вироблено понад мільйон дронів: Федоров розповів про “подаруночки” окупантам

Станом на сьогодні 90% всіх БПЛА, які використовуються на полі бою, вироблені в Україні. 

Про це сказав віцепрем'єр-міністр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров під час форуму “Україна. Рік 2024” у неділю, 25 лютого. 

“Наша швидка реакція і технологічність призвела до того, що 90% сьогодні всіх БПЛА, які використовуються на полі бою, це БПЛА, які виробляються в Україні. Тільки за минулий рік ми прийняли більше 20 нормативно-правових актів, які створили найкращі умови ведення технологічного бізнесу в напрямку військових технологій в світі саме в Україні”, – розповів він.

Федоров пригадав заяву Зеленського, що цьогоріч буде вироблено більше мільйона дронів.

“Вся урядова команда працює над цим, і зараз в січні-лютому відбувалося активно укладання контрактів, вже сотні тисяч БПЛА законтрактовані, і ціль буде в цьому році виконана. Тільки FPV-дронів буде більше мільйона, а взагалі по кожному напрямку, не тільки FPV, а й розвідувальні літаки, ударні коптери, далекобійні БПЛА-камікадзе, човни, наземні платформи, РЕБ – всього цього буде в цьому році більше”, – додав міністр.

Нагадаємо, раніше Міністр з питань стратегічних галузей промисловості Камишін зробив заяву про використання наземних дронів на війні 2024 року.

Читайте провідні новини 

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *