Будете їсти свої огірки вже в травні: як правильно посіяти насіння, щоб отримати ранній урожай

Якщо ви хочете смакувати своїми огірочками вже в травні, тоді варто скористатися порадами досвідчених городників. Вони поділилися чудовим методом висівання огірків у міні-теплиці з поліетиленових пакетів. Розповідаємо, коли і як правильно посіяти огірки для раннього урожаю.

Коли сіяти огірки 2024 року за посівним календарем

Щоб урожай огірків був раннім, треба висівати насіння вже в березні і на початку квітня. Зазвичай, виробник вказує на пакуванні, які найкращі періоди для висівання насіння.

2024 року за посівним календарем найкращими днями для висівання огірків будуть:

  • У березні – 13, 14, 18, 19 числа.
  • У квітні – 10, 11, 14 числа.  

Як правильно сіяти огірки для раннього урожаю: найкращий метод

  1. Спочатку треба підібрати правильний сорт огірків. Для того, щоб отримати урожай уже наприкінці травня, варто брати відповідне насіння – раннього/суперраннього/ультрараннього сорту.
  2. Підготовка ґрунту. Земля повинна бути пухкою та поживною. Ідеальним варіантом буде перегній і звичайний городній ґрунт у рівних частинах з додаванням перліту для розпушування.
  3. Візьміть одноразовий пакет, насипте в нього ґрунт на півтора літра, щоб залишилася верхня частина для зв’язування. Зубочисткою зробіть отвори для дренажу. Під час пересаджування ви зможете просто розрізати пакет і опустити рослину разом із землею в лунку. Таким чином, ви не турбуватимете коріння, рослина не хворітиме і швидко дасть урожай.
  4. Перед висаджуванням насіння в пакети підживіть ґрунт водою з додаванням будь-якого добрива. У кожному пакеті повинно бути по 2 насінини, щоб тоді мати можливість позбутися слабшого паростка. Якщо насіння вже оброблене, можна класти по одній насінині.
  5. Пакети з огірками поставте у ємності, куди стікатиме вода.
  6. Тепер зробіть теплицю. Для цього достатньо просто зв’язати верх пакету вузлом і поставити в тепле місце – неподалік від батареї чи під лампу. Так насіння зійде набагато швидше.
  7. До середини квітня огірки вже підростуть, їх можна буде висадити в теплиці, а в травні ви вже ласуватимете своїми запашними хрумкими овочами.

Читайте також:

Головки будуть розміром з кулак: просто додайте це у воду, коли підживлюватимете часник

“Хитре” підживлення огірків: як швидко, ефективно та безпечно збільшити кількість урожаю

Коли найкраще сіяти чорнобривці 2024 року: як зробити це правильно, щоб зійшла кожна насінина

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *