Як вивести масні плями на одязі, рушниках і м’яких меблях: просто посипте цим засобом

Проблема плям від жиру, напоїв чи бруду є повсякчасною. І деякі з них не виводяться навіть за допомогою дуже дорогих засобів. Якщо забруднити улюблену річ або оббивку дивана вином, кавою чи жиром, можна місяцями відчищати плями, а результату однаково не буде. Втім, є прості підручні засоби, за допомогою яких можна легко і швидко впоратися з цією проблемою. Розповідаємо, чим видалити навіть застарілі плями від жиру та бруду з улюблених речей.

Як позбутися жирних плям на одязі, рушниках і меблях

  • Тальк або кукурудзяний крохмаль. Такий спосіб дозволить швидко впоратися з масною плямою. Обробіть забруднену ділянку тальком чи крохмалем і залиште на ніч. На ранок просто зчистіть порошок, а залишки зітріть вологою серветкою або губкою.
  • Мийний засіб для посуду. Цей гель призначений для миття жирного посуду, тому з масною плямою також упорається на раз. Нанесіть невелику кількість гелю на пляму, обережно потріть, залиште на кілька хвилин. Потім виперіть як зазвичай або прополощіть водою – пляма зійде, наче її й не було.
  • Оцет і харчова сода. Цей засіб чудово підійде для швидкого видалення жирних і застарілих плям. Обробіть забруднену ділянку оцтом і насипте зверху соди, дайте кілька хвилин, щоб засоби вступили в реакцію. Потім оброблене місце протріть вологою губкою або серветкою.
  • Нашатирний спирт. Перед пранням обробіть ділянки з плямами спиртом, який чудово розщеплює жир. Після прання ваші речі чи рушники будуть наче нові.
  • Праска й пергамент. Якщо пляма свіжа, її можна видалити за хвилину. Для цього покладіть пергамент на забруднену ділянку і пройдіться праскою. Висока температура приладу допоможе пергаментові увібрати в себе увесь жир.

Читайте також:

Як вивести жовті плями від поту на білому одязі: допоможуть копійчані засоби

Навіть дуже стара ванна стане білосніжною: просто помийте її цим копійчаним засобом

Навіщо кмітливі господині купують господарське мило: зовсім не для миття рук чи прання

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *