Покладіть продукти до каструлі та просто зачекайте: як приготувати справжній бульйон без варіння
Досвідчені кулінари варять бульйон, який готується сам. Як це? Все дуже просто.
Якщо говорити про класичний відвар, то його доводиться довго готувати. Але й це не найстрашніше. Адже потрібно весь час залишатися на кухні і слідкувати, щоб бульйон не википів і зверху не з'явилася пінка, яку треба постійно знімати.
За наявності часу можна пропустити останній пункт. Все, що потрібно, – це викласти овочі та м'ясо до каструлі, поставити її до духовки, зачекати 15 годин, дістати і просто зібрати все те, що зібралося згори. Бульйон готовий.
Можна взяти класичний варіант приготування такого відвару:
- 4 л холодної води;
- 1 курка;
- шматок качки;
- шматок яловичини;
- кілька курячих лапок;
- овочі (морква, петрушка, селера, цибуля);
- 3 лаврові листи;
- 8 зерен запашного перцю;
- 15 зерен чорного перцю;
- 2 ст. л. солі.
А можете створити свій власний рецепт за смаком. Повірте, якщо все робити правильно, результат вас приємно здивує.
Всі інгредієнти кладуть до каструлі, заливають холодною водою, ставлять до холодної духовки, встановлюють температуру 110-115 градусів і залишають так на 15 годин.
Спробуйте і ви!
Читайте також: