Затоплення судна “Сергей Котов”: у ВМС заявили про знищення половини кораблів цього проєкту

Знищення російського патрульного катера “Сергей Котов” прокоментували у ВМС України. Там зазначили, що загалом було знищено два з чотирьох суден цього проєкту, які були в Росії.

Про це речник Військово-морських сил України Дмитро Плетенчук повідомив в ефірі “Радіо Свобода”.

Плетенчук розповів, що ворожий катер “Сергей Котов” охороняв Керченську протоку. Саме там його і знищили українські морські дрони Magura V5.

“Цей корабель конкретно охороняв нашу Керченську протоку в наших територіальних водах. І, до речі, ця ділянка моря офіційно закрита для судноплавства Україною, яка має право робити попередження з цього приводу. Тобто ми попереджали ще торік, що тут ходити не треба”, – нагадав представник ВМС.

Він повідомив, що Україна знищила вже два з чотирьох кораблів цього проєкту. Так, у жовтні 2023 року був уражений російський корвет “Павел Державин”.

“Один із них – “Павел Державин”, який отримав два пошкодження від ВМС нещодавно. Пам'ятаєте, біля Криму? Він так само нарвався на дві міни, які ми там встановили. І навіть ще невідомо до кінця, в якому він стані, але не в боєготовому – це точно. Тобто фактично два з чотирьох цих кораблів цього проєкту вже не в строю”, – розповів Плетенчук.

Читайте провідні новини дня:

Він також поінформував, що такі патрульні кораблі можуть виконувати різні завдання, серед яких охорона пунктів базування, водного регіону та протоки, контроль цивільного судноплавства. Знищення суден “Сергей Котов” і “Павел Державин” суттєво впливає на здатність ворога виконувати ці завдання і має вплив психологічний стан російських військових.

Нагадаємо, спецпідрозділ української воєнної розвідки Group 13 атакував кількома морськими дронами Magura V5 російське судно “Сергей Котов”. Корабель затонув, разом з ним був знищений ще й вертоліт. Є загиблі та поренені серед екіпажу катера.

▶ На YouTube-каналі ТСН можна переглянути за цим посиланням відео: ЧФ РФ загинається!!! Найновіший російський корабель пішов на дно!

Читайте також:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *