Готував теракт у Запоріжжі: затримано агента Росії

У Запоріжжі затримано зловмисника, який планував терористичний акт у місті.

Про це повідомили в Офісі  Генерального прокурора.

За даними слідства, підозрюваний у жовтні 2023 року через свого знайомого, який перебуває на тимчасово захопленій території області, був завербований представниками спецслужб країни-агресора.

Вже на початку лютого 2024 року від російських кураторів він отримав завдання щодо вчинення терористичного акту у багатолюдному місці Запоріжжя. 

“Також підозрюваний систематично інформував ворога щодо місць дислокації та переміщення сил оборони і їхньої військової техніки на запорізькому напрямку. Передавав координати запорізьких підприємств та залізничної інфраструктури”, – йдеться у повідомленні.

За збір та передавання цієї інформації отримував грошову винагороду – від 500 до 2000 грн. А за успішне вчинення терористичного акту йому обіцяли 5000 доларів США.

Наразі жителю Запоріжжя повідомлено про у державній зраді та готуванні до вчинення терористичного акту (ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 111,  ч. 1 ст. 14, ч. 2 ст. 258 КК України).

Нагадаємо, Служба безпеки України знешкодила агентурну мережу військової контррозвідки ФСБ, до якої входили колишні та нинішні посадовці спецслужб України. У результаті багатоетапної спецоперації у різних регіонах затримано п’ять учасників ворожої групи.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *