Байден звернеться до Конгресу: про що говоритиме

Президент США Джо Байден запланував під час звернення до обох палат Конгресу з доповіддю «Про стан справ у країні» обговорити питання допомоги Україні та закликати законодавців негайно ухвалити відповідний законопроєкт.

Про це заявила речниця Білого дому Карін Жан-П’єр, – пише Укрінформ. 

«Стосовно України, безумовно, президент продовжить наполягати на тому, що республіканці в Палаті представників повинні просуватися далі, спікер має винести на розгляд законопроєкт із додатковим фінансуванням потреб національної безпеки», – додала представниця Білого дому.

Вона зауважила, що в разі винесення на голосування цей законопроєкт здобув би переважну підтримку законодавців.

«Це також стосується нашої власної національної безпеки. Тож ми не можемо дозволити, щоби політика стала на заваді нашій нацбезпеці», – зауважила Жан-П’єр.

Нагадаємо, що президент США 7 березня виступить зі щорічним зверненням «Про стан справ у країні» на об’єднаному засіданні обох палат американського Конгресу. Подія розпочнеться о 20:00 (03:00) за Києвом. 

Нагадаємо, раніше спікер Палати представників Конгресу США Майк Джонсон відхилив двопартійний пакет допомоги Україні від Сенату. Тепер планується доопрацювати пропозицію і досягти консенсусу, щоб домогтися ухвалення рішення до кінця березня або в квітні.

Читайте також:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *