Вікна сяятимуть чистотою кілька місяців: як до блиску вимити скло після зими

Так, після зими доведеться добряче постаратися, щоб вікна сяяли чистотою. Але досвідчені господині добре знають, як відмити вікна, щоб до них не липли бруд, пил і не залишалося слідів від води. Це дуже легко зробити за допомогою підручних засобів, які є на кожній кухні. Розповідаємо, як помити вікна, щоб вони сяяли бездоганною чистотою упродовж кількох місяців.

Як вимити вікна після зими, щоб на них не було слідів від бруду й води

Після зими важливо змити весь бруд і патьоки, які залишилися на вікнах. Для миття найкраще взяти серветку з мікрофібри, мийний засіб, засіб для скла і чисту воду. Спочатку треба добре вимити вікна зсередини. Потім варто змити з рам і вікон надворі увесь бруд, що осів за зимовий період.

Після миття вікон скло треба обробити спеціальним засобом і натерти сухою мікрофіброю. Ваші вікна сяятимуть чистотою і на них не залишиться розводів чи патьоків води. А щоб вони довше залишалися чистими, їх можна помити підручними засобами, які, напевно, є у вас вдома.

Як помити вікна без розводів: скло буте чистим кілька місяців

Щоб позбутися розводів народними методами, спочатку треба добре вимити їх від бруду, що накопичився за зиму.

  • Вода й оцет. Треба змішати 200 грамів води і 50 грамів оцту. Залийте суміш до пульверизатора і нанесіть на чисте скло. Вікно залишатиметься чистим тривалий час, і до скла не липнутимуть комахи.
  • Крохмаль. Звичайний крохмаль не залишає розводів на склі й добре відмиває навіть застарілий бруд на вікнах. Треба розчинити столову ложку крохмалю в літрі теплої води і нанести суміш на вікна, залишити до повного висихання. Потім залишки суміші зітріть сухою серветкою.
  • Нашатирний спирт. Розчин води і спирту захищатиме ваші вікна від налипання бруду й пилу, а також від слідів води та комах. Треба просто додати 15 крапель засобу до пів літра води і протерти розчином сухе скло.
  • Сіль допоможе надати блиску вашим вікнам. Додайте дві столові ложки у склянку теплої води й обробіть цією сумішшю чисте скло. Вікна залишатимуться сяйливими й чистими впродовж тривалого часу.

Читайте також:

Як вивести масні плями на одязі, рушниках і м’яких меблях: просто посипте цим засобом

Як вивести жовті плями від поту на білому одязі: допоможуть копійчані засоби

Навіть дуже стара ванна стане білосніжною: просто помийте її цим копійчаним засобом

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *