Що потрібно Україні для перемоги у війні: думка добровольця ЗСУ

Оскільки у російської армії значно більший мобілізаційний ресурс, ніж в України, для перемоги у війні ЗСУ необхідно завдавати ворогові значно більших втрат.

Таку думку висловив командир роти “Гонор” батальйону “Вовки Да Вінчі” доброволець Олександр Ябчанка в ефірі телеканалу “Еспресо”.

За його словами, мобілізаційний ресурс росіян, порівнюючи з українським, становить щонайменше 4 до 1. Тому втрат потрібно завдавати бодай удвічі більше.

Ябчанка переконаний, що цього можна досягти завдяки технологічній перевазі на полі бою.

“Коли ми воювали під Бахмутом, то ми завдавали супротивниковіу втрат у співвідношенні десь 1/13. Як це вдавалося? У нас була технологічна перевага в засобах спостереження за противником, ми бачили все, що відбувається на полі бою. І, звісно ж, це злагодженість наших дій”, – зауважив боєць.

Він зазначив, що на початку повномасштабного вторгнення сюрпризом для ворога стало використання “мавіків” – простих дронів, які багато в чому змінили перебіг цієї війни.

“На жаль, коли вже ми вели бойові дії під Куп'янськом, цієї переваги (перевага в небі, в засобах спостереження) не було. Був паритет, якщо зовсім чесно, то у них “мавіків” уже було більше і вони не просто ними коригували артилерію, вони вже активно ними робили скиди. Зрештою перші скиди почали робити знову ж таки українці”, – наголосив Ябчанка.

Серед вдалих українських технічних новинок у війні він назвав також FPV-дрони та водні дрони.

“Якщо ми хочемо перемогти ворога, а ми хочемо, ми просто приречені бігти на пів корпусу попереду в технологічному плані”, – підсумував він.

Нагадаємо, директор ЦРУ Вільям Бернс під час слухань у Палаті представників США заявив, що ситуація на полі бою в Україні залежатиме від американської допомоги.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *