Шоколадний “апокаліпсис” вже не за горами: закінчуються какао-боби
Найбільші африканські какао-плантації в Кот-д'Івуарі та Гані зупинили або скоротили переробку, оскільки не можуть дозволити собі купувати какао-боби. Це означає, що ціни на шоколад у всьому світі, найімовірніше, зростуть.
Про це пише Reuters.
Виробники шоколаду вже підвищили ціни для споживачів після трьох років поганих врожаїв какао у двох країнах, які виробляють майже 60% світового какао. Очікується, що цей рік так само буде неврожайним.
За останній рік ціни на какао значно зросли, перевищивши численні історичні максимуми.
Виробники шоколаду не можуть виробляти шоколад з какао-сирцю і покладаються на переробників, які перетворюють какао-боби на масло та рідину, з яких можна зробити шоколад.
Однак переробники стверджують, що не можуть дозволити собі купувати какао-боби.
Навіть міжнародний трейдер Cargill намагався знайти джерела какао-бобів для свого головного переробного заводу в Кот-д'Івуарі, зупинивши минулого місяця свою діяльність приблизно на тиждень.
У Гані, яка є другим виробником какао в світі, більшість заводів, зокрема і державна компанія з переробки какао (CPC), неодноразово призупиняли роботу на кілька тижнів від початку сезону в жовтні.
Раніше стало відомо, що у світі можуть здорожчати банани через кліматичну кризу. Більше про це читайте у новині.
Читайте також: