Окупанти накрили ракетами Одесу: 14 загиблих і понад 40 поранених

В Одесі через російську ранкову атаку є травмовані та загиблі люди. Окупанти вгатили по курортному району міста. За останніми даними, загинуло14 осіб, ще 46 зазнали поранень. В Одесі суботу, 16 березня, оголошено днем жалоби за загиблими.

ТСН.ua розповідає все, що наразі відомо про підступний удар.

Повітряну тривогу в регіоні оголосили об 11:01. В Одесі потужний вибух пролунав об 11:04, тоді в Повітряних силах повідомляли про ракету в напрямку міста. Після цього в місті чули повторний вибух.

Повітряні сили ЗСУ попередили про загрозу ударів балістичним озброєнням для південних областей. Тому жителів закликали перейти до укриття.

“Внаслідок російської ракетної атаки по Одесі є постраждалі. На місці працюють усі відповідні служби. Дані уточнюються”, – повідомив очільник Одеської ОВА Олег Кіпер.

Голова ОВА додав, що на місці удару працюють відповідні служби.

Наразі невідомо, яку зброю застосували окупанти.

“На жаль, внаслідок російської ракетної атаки загинули фельдшер і співробітник ДСНС, які після першого вибуху приїхали надавати допомогу на місці. Серед медиків і рятувальників також є тяжко поранені. Загальна кількість постраждалих уточнюється, всім надається необхідна медична допомога”, – згодом повідомив деталі Кіпер.

За даними Офісу генпрокурора, станом на 14:00 відомо про 14 загиблих, ще 46 осіб дістали травми.

Ударом також пошкоджено 10 приватних будинків, станцію технічного обслуговування, газопровід низького тиску та два пожежно-рятувальні автомобілі. Наразі гасять пожежу на газопроводі та у приватному будинку на загальній площі близько 120 кв. м.

За попередньою інформацією “Думская”, одна з ракет влучила в житловий будинок на півдні міста, спалахнула пожежа.

В Одеській міськраді зазначили, що діти, які перебували в школах і садочках, наразі в безпеці.

У Зеленського відреагували на ракетний удар Росії по Одесі

Очільник Офісу президента Андрій Єрмак наголосив, що удар РФ по Одесі 15 березня – це тероризм.

“Російський терор Одеси – це ознака слабкості ворога, який воює з цивільними українцями в той час, коли не може гарантувати безпеку людям на власній території. Режим тероризму і терориста…” – написав Андрій Єрмак.

Раніше стало відомо, що окупанти вночі влаштували атаку по Україні. Більше про це читайте в новині.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *