У Росії призначили нового командувача Чорноморського флоту: що відомо про Моїсеєва

У російському Кронштадті провели церемонію призначення тимчасового виконувача обов'язків головкома ВМФ. Ним став адмірал Олександр Моїсеєв.

Про це повідомляє російське пропагандистське видання “РИА Новости”.

“Ті втрати кораблів, які останнім часом були, мабуть, і призвели до того, що така потреба (заміни головнокомандувача — ред.) виникла”, — заявив член комітету з оборони Віктор Соболєв.

Як пише The Moskow Times, Олександр Моїсеєв народився у Калінінградській області. Раніше командував Північним флотом та Чорноморським флотом. У 2011 році отримав звання Героя Росії за “випробування новітньої зброї” та успішні ракетні пуски з підводного човна стратегічного призначення.

Втрати Чорноморського флоту РФ: коротко

Українські військові продовжують знищувати російські кораблі в акваторії Чорного моря. Вони ліквідували третину з 80 військових суден ЧФ РФ. Також досить багато одиниць пошкоджено.

Зокрема, йдеться про: крейсер “Москва”, рятувально-буксирне судно “Василь Бех”, розвідувальний корабель “Іван Хурс”, великі десантні кораблі “Новочеркаськ” та “Цезар Куніков”, ракетний катер “Івановець”, підводний човен “Ростов-на-Дону”, патрульний корабель “Сергей Котов” та інші судна.

Британська розвідка вважає, що саме через це Кремль відставив головнокомандувача Чорноморського флоту Миколу Євменова.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *