У Бундестазі різко прокоментували заклик соратника Шольца про замороження війни в Україні

Лідер німецької Партії зелених Омід Нуріпур різко відповів на ідею соратника канцлера Олафа Шольца, лідера парламентської фракції СДПН Рольфа Мютценіха про замороження війни в Україні. 

Про це з посиланням на політика повідомляє NTV.

Омід Нуріпур наголошує, що заморожування війни допомагає лише російському агресору. Це, зауважує політик, нинішні реалії.

“Люди там відчують не мир. Вони не заслуговують на те, щоб ми сиділи за столами і просто казали: “Мені більше не хочеться вести цю війну”, наголосив він.

За його словами, якщо Україна не поверне свою країну, це означатиме, що “буде шаблон для наступної війни”. Він додав, що суть війни полягає в суверенітеті та самовизначенні народу в Україні.

“Ці люди, які встають і кажуть,  я клацаю пальцями і скажу Зеленському, що він має робити, — вони не колонія Німеччини, вони незалежна держава”, наголосив Нуріпур.

Нагадаємо, Рольф Мютценіх заявив, що не збирається відмовлятися від своїх слів про необхідність замороження війни в Україні, хоча уряд ФРН має протилежну позицію. Політик наголосив, що використовує термін “заморожування конфлікту”, який прийнятий у політології та дослідженнях миру, і продовжуватиме його застосовувати.

Зі свого боку, речник уряду ФРН Штеффен Гебештрайт заявив, що Німеччина не підтримує замороження конфлікту в Україні. Саме тому він відмовився коментувати заяву про такий сценарій, яку робив Рольф Мютценіх.

Читайте також: 

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *