“Укренерго” про ситуацію зі світлом в регіонах – де, крім Харкова, ще є проблеми

У Харкові досі складна ситуація зі світлом, там ідуть відновлювальні роботи.

Про це заявив голова правління НЕК “Укренерго” Володимир Кудрицький в ефірі телемарафону.

Ситуація зі світлом у Харкові та області

“Сьогодні диспетчерський центр “Укренерго” також вів обмеження в цій області. Вони, оскільки вихідні, менше, ніж учора, але зберігаються”, – сказав Кудрицький.

Де ще є проблеми

За його словами, після масованого ракетного удару минулої п’ятниці, 22 березня, енергосистема України майже оговталася (за винятком Харкова). Проте внаслідок нових атак є нові пошкодження – зокрема гідроелектростанцій.

“Через брак генерації на лівому березі Дніпра ми вчора були змушені вводити певні обмеження електроспоживання в деяких областях, щоб в Лівобережній частині України зберегти баланс у енергосистемі”, – пояснив Кудрицький.

Також очільник “Укренерго” додав, що було дещо обмежено електропостачання промисловості в Дніпропетровській області, зокрема в Криворізькому енерговузлі. На Хмельниччині та Одещині на сьогодні обмежень немає.

Кудрицький закликав споживачів користуватися інформацією про стан енергосистеми, і зокрема можливі відключення, виключно з офіційних джерел – майданчиків в соцмережах “Укренерго”, Міненерго, місцевих обленерго.

Нагадаємо, що 22 березня по Харківській області росіяни завдали один з найбільших по своїй масованості й інтенсивності удар по енергоінфраструктурі. Харків опинився у режимі блекауту.

Мер Харкова Ігор Терехов повідомив, що російська масована атака по об'єктах енергетики у Харкові завдала серйозних руйнацій: зруйновані трансформаторні підстанції та ТЕЦ. 

24 березня стало відомо, що після масованих російських атак у Харківській області запроваджують погодинні відключення електроенергії.

Читайте також:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *