Дріжджове тісто на розсолі та картопляному відварі: оригінальний рецепт
- Картоплю очистьте і відваріть до готовності. Приготуйте з неї пюре, а картопляний відвар охолодіть до кімнатної температури.
- До глибокої миски налийте розсіл і картопляний відвар. Додайте цукор, сіль, дріжджі та олію. Перемішайте, щоб сіль і цукор розчинилися. Всипте просіяне борошно та замісіть тісто. Накрийте плівкою і поставте до теплого місця на 30-40 хвилин. Тісто має збільшитися майже втричі.
- Поки тісто підходитиме, приготуйте будь-яку начинку.
- Розділіть тісто на рівні частини, кожну розкачайте в коржик. Викладіть посередині начинку, сформуйте пиріжки та злегка притисніть.
- Обсмажуйте в глибокій сковороді з великою кількістю олії до золотистої хрумкої скоринки.
Поради:
- Всі інгредієнти мають бути кімнатної температури.
- Для начинки використовуйте картопляне пюре з обсмаженою цибулею, грибами або начинку з фаршу, капусти чи повидла.
Читайте також: