Солдати РФ скаржаться на неефективність комплексів ППО проти українських дронів – “Атеш”

В Росії окупанти скаржаться на несправності та неефективність комплексів протиповітряної оборони проти українських дронів. Військовослужбовець з підрозділу ППО зазначає, що керівництво почало використовувати старі ЗРК “Куб”, які “дуже погано проявляють себе”.

Про це повідомляє партизанський рух “Атеш”.

“Ця техніка була вилучена зі старих запасів, а ракети для цього зенітно-ракетного комплексу погіршилися під час зберігання на складах. Найчастіше вони просто не можуть уразити ціль, навіть якщо вона виявлена”, – зазначає “Атеш”.

Також є проблеми з сучасними комплексами. Більшість працездатних ЗРК було відправлено до зони “СВО, а в тилових містах залишилися несправні чи зношені. Як каже агент “Атеш”, 65-80% усіх зенітно-ракетних комплексів мають якісь несправності.

“Також існує проблема з помилками операторів ЗРК, які, вочевидь, не отримали належного навчання, а підготовлені фахівці гинуть на війні в Україні. Виходячи з усього вищевикладеного, можна зробити висновок, що проблеми з відбиттям повітряних атак українських безпілотників по стратегічних об'єктах, які розташовані в тилових містах Росії, потребують комплексного вирішення та значних вкладень, на які навряд чи готове військово-політичне керівництво Росії”, – резюмують партизани.

Нагадаємо, Україна, ймовірно, атакувала завод у Татарстані дронами зі ШІ (відео).

Читайте також провідні новини дня:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *