РФ змінить тактику ракетних ударів: експерт назвав чотири регіони, які під найбільшою загрозою

Росія змінить тактику ракетних атак. Вони намагатимуться знищити енергетичні об'єкти в якійсь одній, двох або трьох областях. Зокрема, загроза зберігається для прифронтових регіонів – Херсонської, Запорізької, Дніпропетровської, Харківської. 

Таку думку в ексклюзивному інтерв'ю OBOZ.UA висловив військовий експерт Михайло Жирохов.

“У росіян є досвід 2022 року, коли вони атакували нашу енергетичну інфраструктуру. Україна більша за масштабом країна, аніж Ізраїль, тому 800 ракет – це не так вже багато. Ми пам’ятаємо, як у жовтні минулого року вони випускали по 100-120 ракет за один раз. Тобто 800 ракет – це фактично вісім масштабних пусків. Водночас змінився асортимент ракет. Більшість з них – це “Іскандери”. Вони не можуть вражати цілі на великій дальності. Наприклад, вони не можуть дотягнутися до західних чи центральних регіонів. Їхня дальність досить обмежена”, – розповів він.

За його припущеннями, ракет повітряного базування, які мають дальність 2,5-3 тисячі кілометрів, у РФ досить небагато. 

“Минулого року вони намагалися знищити всю систему одночасно, у всіх областях України, і це їм не вдалося. Масштабного блекауту в нас не було. Тому я вважаю, що вони зосередяться на вибиванні енергетичної інфраструктури в якійсь одній, двох або трьох областях. Тому що цього запасу ракет для масштабних нальотів явно недостатньо. І такий підхід, на жаль, може бути ефективним”, – вважає він.

Нагадаємо, раніше міністр енергетики Галущенко розповів, що РФ буде намагатися атакувати енергосистему України.

▶ На YouTube-каналі ТСН можна переглянути за цим посиланням відео: Буде найгірша зима в історії! 900 ракет уже накопичила Росія!

Читайте також:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *