“Ракети рухались складним маршрутом”: стали відомі нові подробиці нічної атаки по Україні

Вночі проти 12 листопада російські окупанти завдали чергового ракетного удару по Україні. Зокрема, ворог атакував південь України, застосувавши одночасно балістику, ймовірно “Іскандер-М”, і керовані авіаційні ракети типу Х-59.

Про це повідомили Сили оборони півдня України.

“Намагаючись обійти системи протиповітряної оборони, керовані ракети спрямовувались за складним маршрутом. Однак силам протиповітряної оборони вдалось знищити одну з керованих ракет на Миколаїївщині. Друга і балістична ракети влучили по відкритій території області. Без критичних руйнувань та постраждалих. Внаслідок падіння уламків збитої ракети, пошкоджено кілька житлових будинків. Попередньо, без постраждалих”, – йдеться у повідомленні.

Речниця ОК “Південь” Наталія Гуменюк зазначила, що за минулу добу, 11 листопада, ворог 50 разів обстріляв регіон. З її слів, російська армія концентрується саме на населених пунктах та у такий спосіб тисне на українських військових.

“Можна сказати змішаний ракетний удар завдали вночі: одночасно використовувалась і балістика, і керовані ракети типу Х-59”, – сказала речниця.

Раніше Генштаб повідомив, що ворог застосував дві керовані авіаційні ракети Х-59 та балістичну ракету “Іскандер-М”. 

Силами та засобами протиповітряної оборони знищено одну керовану авіаційну ракету Х-59. Інформація щодо наслідків цієї терористичної атаки уточнюється.

Загалом минулої доби ворог завдав одного ракетного та 63 авіаційних ударів, здійснив 64 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах.

“Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали житлові будинки та інша цивільна інфраструктура”, – йдеться у повідомленні.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *