Чому не можна відмовлятися від картоплі: вчені назвали 5 причин
Ті, хто дотримується дієт, зазвичай намагаються їсти якомога менше картоплі або взагалі виключають її зі свого раціону. Але медики та вчені не рекомендують цього робити, і ось чому.
Яка користь картоплі: чому не варто виключати її з раціону
Цей крохмалистий овоч багатий на мінерали, вітаміни та антиоксиданти. Картопля через вміст таких корисних речовин здатна робити дива для нашого організму. Зокрема, овоч стабілізує рівень цукру в крові, знижує ризик захворювання серця й судин, підвищує імунітет, поліпшує процеси травлення і бореться з ознаками передчасного старіння.
Вчені довели, що відмова від картоплі призводить до втрати поживних речовин в організмі. Науковці провели дослідження, розділивши учасників експерименту на 2 групи. Одні харчувалися картоплею, а інші їли зернові, які не містять крохмалю. Аналізи показали, що відмова від овочу знижує вміст вітамінів в організмі.
- Калію — на 21%.
- Вітаміну В6 — на 17%.
- Вітаміну С — на 11%.
- Клітковини — на 10%.
- Вітаміну Е — на 5%.
- Холіну — на 2%.
Експеримент показав, що харчування повинно бути збалансованим і різноманітним, інакше можна отримати багато проблем зі здоров’ям.
Чому варто регулярно вживати картоплю: 5 основних причин
- Вирішує проблему порушення обміну речовин. Картопля нейтралізує надлишок кислот в організмі, які утворюються за умови неправильного обміну речовин.
- Не подразнює слизову оболонку шлунку та кишківника. Картоплю можна їсти за умови гастриту та виразки шлунку — вона цілком безпечна.
- Знижує рівень “поганого” холестерину. Завдяки вмісту крохмалю картопля збалансовує рівень холестерину, запобігає утворенню бляшок.
- Допомагає за умови хвороб нирок та серця. Картопля повинна бути у раціоні тих людей, які страждають на ці захворювання.
- Зволожує суху шкіру. Картопля покращує еластичність та зволоження шкіри, також допомагає у разі сонячних опіків.
Як правильно вживати картоплю: поради
- Не варто їсти картоплю ввечері — краще споживати продукт на обід.
- Не слід їсти гарячу картоплю, бо це може призвести до важкості у шлунку та порушення обміну речовин.
- Краще варити чи запікати картоплю, оскільки смажений продукт може призвести до набору зайвої ваги.
- Не треба зловживати картоплею, бо це може спровокувати порушення обміну речовин.
- Лікарі не рекомендують вживати овоч хворим на діабет ІІ типу.
- Стару та зелену картоплю краще викидати, бо у ній міститься отрута.
Читайте також:
Лікарі назвали 5 найкорисніших продуктів у світі: їх треба їсти щодня
Салат із кульбаби: у чому його користь, як правильно приготувати
Названо 7 каш, які допомагають схуднути: розганяють метаболізм і швидко спалюють зайвий жир