Номер один для лікування діабету: названо кашу, яка знижує тиск і рівень цукру в крові
Зазвичай за умови хвороби на цукровий діабет із раціону виключається їжа, що містить вуглеводи. Хоча лікарі не радять цього робити. Вони пропонують додавати до їжі продукти, що містять достатню кількість клітковини. До таких належить перлова каша, здатна знижувати тиск і внормовувати рівень цукру.
Чому ячмінь ідеальний для зниження рівня цукру в крові
Ячмінь за своєю харчовою цінністю схожий на вівсо, тому сприяє швидкому схудненню, зниженню кров’яного тиску та рівня цукру в крові. Перлова каша містить білок, натрій, калій, фосфор і магній, тому вкрай позитивно впливає на організм людей, які мають проблеми з підвищеним цукром.
Через вміст клітковини перлова каша утворює густий гель у кишківнику, що дозволяє зменшити засвоєння глюкози і запобігти різким стрибкам рівня цукру та кров’яного тиску. Ячмінь також містить бета-глюкан, який сприяє підвищенню гемоглобіну.
Перлова каша багата на антиоксиданти, які допомагають у боротьбі із хронічними запаленнями в організмі, що провокують розвиток діабету та спричиняють його ускладнення. Також ячмінь містить фенольну кислоту, флаваноїди і вітамін Е, які попереджають захворювання на рак та розвиток серцево-судинних захворювань.
Яка ще користь перлової каші: кому не можна вживати
У перловці міститься природний антибіотик – гордецін, який допомагає знижувати запальні процеси в організмі. Також відвар із крупи та перлова каша допомагають нівелювати запальні процеси кишківника та шлунку, пригнічують розвиток патогенної мікрофлори. Крупа нормалізує роботу кишківника, шлунку, нирок та печінки, допомагає від артриту та гепатиту.
Оскільки у перловці є глютен, її не можна їсти за умови аутоімунних захворювань. Також її не слід вживати тим людям, які страждають на шлунково-кишкові розлади.
Читайте також:
Вчені й лікарі рекомендують замінити цією рибою червоне м’ясо, і ось чому
Як жити довше: названо найдоступніші способи щоденної активності, які додають три роки життя
Чому не можна відмовлятися від картоплі: вчені назвали 5 причин