Як стати ідеальним співрозмовником: із вами захочуть спілкуватися усі

Ви не вмієте розмовляти з людьми так, щоб із вами всі хотіли спілкуватися? Для цього необов’язково володіти ораторською майстерністю. Буде цілком достатньо, якщо ви слухатимете і даватимете своєму співрозмовникові зрозуміти, що вам можна довіряти. Як це зробити? Цьому можна легко навчитися, застосовуючи прості рекомендації від експертів із навичок спілкування. Розповідаємо, посилаючись на сайт Expert Click, як стати крутим співрозмовником і розмовляти з людьми так, щоб вони хотіли з вами спілкуватися.

Як стати цікавим співрозмовником: перевірені способи

  • Уважно слухайте співрозмовника, люди відчувають, коли ви їх не слухаєте. Тому під час розмови не чекайте на свою чергу щось сказати, а спочатку вислухайте людину, тоді вона автоматично почне вам довіряти. А це означає, що ви їй сподобаєтеся, оскільки нам подобаються саме ті люди, яким ми схильні вірити.
  • Встановіть зоровий контакт і періодично кивайте. Цей невербальний спосіб дасть зрозуміти опонентові, що ви уважно його слухаєте. В жодному разі під час розмови не відволікайтеся від співрозмовника, особливо на свій смартфон.
  • Усміхайтеся під час розмови, це один із найкращих способів показати, що ви відкриті до спілкування і доброзичливі. Люди довіряють тим, хто щиро усміхається.
  • Робіть своєму співрозмовникові компліменти. Всім без винятку подобається, коли їх визнають і помічають їхні сильні сторони.
  • Цікавтеся тим, що любить ваш співрозмовник, які в нього захоплення. Наприклад, запитайте: “Який улюблений ресторан ви порекомендуєте мені відвідати?” Тоді людина розумітиме, що ви до неї небайдужі, і автоматично так само ставитиметься до вас. З вами хотітимуть продовжити спілкування.
  • Беріть участь у переживаннях свого співрозмовника, підтримуйте його, коли він ділиться своїми побоюваннями. Наприклад, людина боїться публічних виступів, підтримайте її словами: “Я знаю, що це досить лячно – виступати на публіку, я сам таке неодноразово відчував”.

Якщо ви дотримуватиметеся цих простих порад, вас сприйматимуть за чудового співрозмовника йі цікаву особистість, оскільки кожній людині потрібно, щоб її вислухали, підтримали та зрозуміли. А це досить просто зробити, якщо уважно слухати інших.

Читайте також:

Гнів — найкращий мотиватор: вчені з'ясували, що агресивність допомагає людям вирішувати складні завдання

Як знизити рівень стресу: чотири прості способи покращити настрій та самопочуття

Чого вам не вистачає у житті: швидкий тест підкаже, що робити

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *