Прості, але ефективні “приманки” для бджіл: як збільшити кількість запилювачів на ділянці

Бджоли — важливі запилювачі, завдяки яким ми отримуємо урожай, а рослини розростаються. Ці комахи переносять пилок від однієї квітки до іншої, сприяючи формуванню плодів, а пізніше — насіння.

Особливо важливою є їхня роль для різноманітних сільськогосподарських рослин і культур, які забезпечують їжею людей та тварин. Якщо у вашому саду і на городі збільшиться кількість бджіл, урожай значно зросте. Адже більше запилення означає більше плодів та насіння.

Насамперед, бджіл приваблюють різноманітні квіти та квітучі кущі. Тому обов'язково посадіть в саду багато квітів, особливо тих, які відрізняються яскравими кольорами або сильним ароматом: м'ята, лаванда, соняшник, айстри, маки, рудбекія, волошки, маргаритки.

Також бджоли потребують доступу до води. А тому варто розмістити пляшки чи невеликі контейнери з водою по всьому периметру саду. Важливо, щоб рідина була завжди доступною, особливо у дні сильної спеки.

Шкідливими для бджіл та інших комах, які запилюють рослини, можуть бути хімічні пестициди. А тому слід використовувати природні та органічні методи для захисту культур від хвороб і шкідників.

Бджоли часто шукають місця для гніздування. Спробуйте розмістити в саду гнізда для цих комах. Матеріалом для гнізд можуть слугувати гілки, листя та деякі інші дерев'яні матеріали. Намагайтеся старанно доглядати за садом, щоб тут в різні пори року завжди цвіли квіти — це забезпечить бджіл їжею протягом всього сезону.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *