Смачне вівсяне печиво: класичний рецепт з вівсяних пластівців, без борошна, з бананом

Вівсяне печиво приготоване вдома, самостійно – розсипчасте, м'яке та ніжне на смак. Воно підходить як для перекусу з молоком або кефіром, так і для вечірнього чаювання.

Класичний рецепт вівсяного печива

Інгредієнти:

  • вівсяні пластівці – 250 г
  • борошно – 200 г
  • вершкове масло – 200 г
  • цукор – 100 г
  • яйце – 1 шт.
  • кориця – 1 ч. л.
  • розпушувач – 1/2 чайної ложки.

Для приготування печива вівсяні пластівці краще брати дрібного помелу. Можна подрібнити їх у блендері.

Приготування класичного вівсяного печива:

  • Збийте блендером розм’якшене вершкове масло з цукром, щоб маса стала пишною.
  • Додайте вівсяні пластівці та просіяне борошно, вбийте яйце. Додайте розпушувач і корицю.
  • Все ретельно перемішайте. Тісто має бути липким і трохи розсипчастим.
  • Якщо потрібно, додайте ще кілька ложок розтопленого вершкового масла. Зберіть тісто в кулю.
  • Вимісіть ще раз добре і розділіть тісто на 16 частин.
  • Зробіть кульки розміром приблизно з волоський горіх і викладіть їх на деко, застелене пергаментом або силіконовим килимком. Притисніть кульки злегка пальцями.
  • Випікайте печиво до золотавого кольору в духовці протягом 30 хвилин за температури до 180 ⁰С.

Вівсяне печиво без борошна

 Інгредієнти:

  • вівсяні пластівці дрібного помелу – 200 г
  • яйце – 2 шт.
  • цукор – 100 г
  • кукурудзяний крохмаль – 2 ст. л.
  • розпушувач – 1 ч.л.
  • сіль – 1/3 ч. л.
  • олія – 100 мл
  • ванільний цукор – 10 г

Приготування вівсяного печива без борошна:

  • Змішайте за допомогою віничка яйця з цукром.
  • Вівсяні пластівці перебийте до стану дрібної крихти. В окремій мисці змішайте перемелені пластівці,  крохмаль, розпушувач і сіль.
  • Додайте суміш сухих інгредієнтів до яєць з цукром і ретельно перемішайте.
  • До тіста додайте також ванільний цукор, олію та ще раз перемішайте.
  • Сформуйте кульки, викладіть їх на застелене пергаментом деко, злегка приплюсніть.
  • Випікайте печиво 20 хв за температури 180 градусів.

Вівсяне печиво з бананом

Інгредієнти:

  • вівсяні пластівці – 300 г (1,5 склянки)
  • банани – 2 шт.
  • мед – 1,5 ст. л.
  • волоські горіхи – 1/4 скл.
  • харчова сода – 1/2 ч. л.
  • кориця – 1/2 ч. л.

Приготування вівсяного печива з бананом:

  • Стиглі банани потрібно розім'яти виделкою.
  • Додайте подрібнені вівсяні пластівці, подрібнені волоські горіхи, корицю.
  • Соду погасіть кількома краплями лимонного соку, додайте до загальної маси. Все перемішайте та залиште на 20 хвилин настоятися.
  • Викладіть печиво на застелене пергаментом деко. Найкраще це робити мокрими руками.
  • Випікайте за 200 градусів 15-20 хвилин до золотавого кольору і приємного аромату.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *