Наступ Росії на Харківщину 2024: ТСН побувала у Вовчанську та дізналася, що там відбувається

У Вовчанську бої перемістилися на вулиці міста. Нашим воїнам ціною титанічних зусиль вдалося вирівняти ситуацію. Війна там – пекельна й дуже інтенсивна, каже кореспондент ТСН Олександр Моторний. Секунди тиші просто рідкість. Водночас з Вовчанська та навколишніх населених пунктів триває евакуація цивільних жителів. Хоча буквально з кожною годиною виїжджати на порятунок людей стає важче.

Про це йдеться в матеріалі ТСН.

Як з Вовчанська евакуйовують людей

Російські окупанти безперервно атакують Харківщину. Під час цих нападів правоохоронці та волонтери намагаються евакуювати жителів Вовчанська.

“Рашистська піхота за підтримки артилерії з авіацією атакує в напрямку Липців. Вовчанськ розташований значно далі, на північний схід від обласного центру, і схований за тамтешніми пагорбами. Та ще на західному березі Сіверського Донця стає зрозуміло: і саме прикордонне українське місто, й тамтешні околиці оповиті ядучим димом!” – каже Олександр Моторний.

Керівник Kharkiv Media Hub Дмитро Кутовий від початку нового наступу Росії на Харківщину евакуює жителів Вовчанська. Він каже – місто розбите ворожою авіацією та артилерією.

Олексій Харківський, начальник сектору реагування патрульної поліції, каже, що під час спільних поїздок з журналістами щоразу вдається вивезти 5-6 жителів Харківщини.

Просто на руках, хоча інколи на це йдуть дуже дорогоцінні хвилини, рятувальники терпляче виносять з будинків і саджають до автівок, поряд з господарями, і переляканих тварин.

Бої у Вовчанську

“Противник знищує місто, завдає ударів з усієї зброї, яка у них є. І це міномет, артилерія, РСЗО. Велика кількість керованих авіабомб залучається! FPV-дрони” – каже Тамаз Гамбарашвілі, начальник Вовчанської міської військової адміністрації.

Ворожа піхота наразі намагається закріпитися у північно-західній чверті Вовчанська, на північному березі річки Вовча. Та мруть там московити пачками! І піхота чужинців – просто на вулицях і посеред споруд Вовчанська. А від середи, 15 травня, наші воїни методично палять окупантів, ще й разом з їхньою бронетехнікою та танками.

“Вчора у них був невдалий штурм. Намагалися танками зайти до міста. Зайти – зайшли, але не вийшли. За перехопленнями, там приблизно 50 чоловік залишилося з батальйону. Була спроба до цього вже зайти до міста. Це були два танки і, здається, чотири БМП. Тобто вони намагалися колоною зайти. БМП ще на підході до міста знищили”, – каже “Деф”, військовослужбовець РУБпАК 57-ї ОМПБр.

Російські панцерники воїни знищили в північній частині міста. В один з першого пострілу влучили артилеристи-самохідники нашої 57-ї мотопіхотної. Інший підпалили за допомоги FPV дроноводи 71-ї єгерської.

Ще кілька рашиських БМП “єгері” перетворили на смолоскипи в лісовому, північному передмісті Вовчанська.

На відміну від вторгнення в лютому 2022 року, нині, навіть коли не свистять ворожі снаряди, однаково існує постійна загроза з повітря.

▶ На YouTube-каналі ТСН можна переглянути за цим посиланням відео: ВОВЧАНСЬК палає і руйнується! Евакуація цивільних дається дорогою ЦІНОЮ! ЕКСКЛЮЗИВ ТСН

Нагадаємо, розвідка Естонії заявила, що наступ армії Російської Федерації в Харківській області не свідчить про намір Москви захопити Харків. Окупанти прагнуть створити буферну зону.

Читайте також: 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *