Обшуки у працівника НАБУ: в чому підозрюють детектива

У середу, 22 травня, за місцем проживання детектива одного з підрозділів Національного антикорупційного бюро було проведено обшуки. Його підозрюють у розголошенні даних оперативно-розшукової діяльності та зловживанні службовим становищем.

Про це повідомили у пресслужбі Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

“САП здійснює процесуальне керівництво у досудовому розслідуванні, яке проводить Управління внутрішнього контролю НАБУ за статтями 364 та 387 КК України щодо можливого вчинення кримінальних правопорушень співробітниками Бюро”, – йдеться у повідомленні.

У САП уточнили, що провадження розпочато після службової записки викривача – співробітника НАБУ.

“Зауважимо, що жодних обшуків або слідчих дій в приміщеннях НАБУ за ініціативою прокурорів САП не проводилося. У вказаному кримінальному провадженні здійснювався обшук виключно за місцем проживання чинного співробітника НАБУ – детектива одного з підрозділів”, – додали у САП.

Залучення до обшуків співробітників Національної поліції України пояснюють недостатністю ресурсів Управління внутрішнього контролю НАБУ. 

“Працівники Національної поліції України не мають і не могли мати жодного доступу до матеріалів розслідувань Національного бюро”, – наголосили в САП.

Подробиці скандальної справи

Український журналіст Юрій Бутусов стверджує, що працівник НАБУ, в якого проводилися обшуки, працює у підрозділі агентів “під прикриттям” — найбільш таємному у структурі НАБУ.

За його словами, сьогоднішня акція САП продемонструвала  конфлікт між двома антикорупційними органами, “наслідки якого тепер будуть непередбачуваними, оскільки справа може зачепити багатьох керівників”.

З посиланням на власні джерела Бутусов зазначив, що необхідність проведення термінових обшуків може пояснюватись витоком інформації щодо “однієї з найрезонансніших кримінальних справ, яка торкається одного з ключових організаторів однієї великої корупційної схеми”.

“Обшуки у НАБУ можуть бути не останніми, і серед фігурантів можуть опинитись високопосадовці антикорупційного бюро. Будемо чекати на аргументи сторін та передачу справи до суду”, – написав журналіст.

Нагадаємо, раніше НАБУ та САП оголосили підозру чинному міністру аграрної політики та продовольства України Миколі Сольському у справі про заволодіння державними землями у Сумській області. Хоч в офіційному повідомленні на сайті Національного антикорупційного бюро прямо й не вказується прізвище чинного міністра Сольського, проте там є також інформація, що підозру оголосили 12 фігурантам справи, серед яких є “колишній голова аграрного комітету ВРУ”.  Саме цю посаду від 29 серпня 2019 року до 24 березня 2022 року й обіймав Микола Сольський.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *