“Тенденція максимально негативна”: експерт Коваленко розповів про рекорди використання росіянами дронів

Застосування рекордної кількості FPV-дронів у травні росіянами свідчить про можливості країни-агресорки нарощувати виробництво та закупівлю цієї продукції і, як наслідок, актуалізує питання застосування засоби радіоелектронної боротьби (РЕБ) у зоні бойових дій з кожним днем ​​все більше і більше.

Про це повідомив військово-політичний оглядач групи “Інформаційний спротив” Олександр Коваленко.

“У зоні бойових дій РОВ встановлюють рекорди не лише щодо втрат своїх військ та техніки, а й щодо застосування засобів поразки. Президент України Володимир Зеленський вже публічно озвучує рекорди застосування РОВ КАБ – понад 3 200. Але, на рекорд йде і застосування росіянами FPV-дронів”, – сказав Коваленко.

За неповний травень зафіксовано застосування РОВ понад 5 500 FPV-дронів! Це найвищий показник за весь час повномасштабної війни.

Середній показник застосування FPV-дронів у РОВ, за словами Коваленка, наближається до 250 на добу.

На початку місяця спостерігалися періодичні сплески, понад 350, наприклад, за добу 2 травня та понад 550 (!!!) за добу 3 травня. Але загалом, середній показник на рівні 250, що теж забагато.

Зовсім недавно середній показник застосування FPV-дронів у РОВ не перевищував 150 на добу.

“Тенденція максимально негативна, що говорить про можливості Росії нарощувати виробництво та закупівлю цієї продукції і, як наслідок, актуалізує питання застосування РЕБ у зоні БД з кожним днем ​​все більше і більше. На другу половину 2024 року росія з відстаючої у застосуванні fpv-дронів може вирватися за кількістю лідерів, а до кінця року середній показник застосування РВВ цих коштів може досягти стабільного показника в 400-500 одиниці”, – додав він.

Нагадаємо, держави-члени НАТО мають прискорити постачання Україні критично важливої зброї, а також дозволити її використання для ураження військових об’єктів на території РФ, йдеться у декларації Парламентської асамблеї НАТО, прийнятій на сесії у Софії (Болгарія).

Читайте також провідні новини дня:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *