У Києві банкір зі спільниками вкрали з рахунка клієнтки 169 тисяч доларів: що їм загрожує

У Києві керівник філії банку разом зі спільниками зняли з рахунків клієнтів 169 тисяч доларів США. Фігурантам оголосили про підозру.

Про це інформує пресслужба Офісу Генерального прокурора.

За даними слідства, підозрюваний як керівник філії державного банку мав доступ до програмного забезпечення та клієнтської бази фінустанови. Він моніторив рахунки, на яких були значні суми коштів, однак власники ними тривалий час не користувались.

“У травні 2023 року керівник філії банку зацікавився рахунком однієї з клієнток на майже 169 тисяч доларів США. Він скопіював усі дані рахунку, паспортні та персональні дані клієнтки і передав інформацію двом спільникам чоловіку та жінці”, — йдеться в повідомленні.

Спільники виготовляли, зокрема, підроблений паспорт на ім’я власниці рахунку, до якого вклеїли фото співучасниці шахрайства.

Отримавши доступ до валютного рахунку, підозрювані того ж дня здійснили конвертацію 169 тис. доларів США в гривні та перевели майже 6,2 млн грн на відкритий ними гривневий картковий рахунок.

Після цього спільники протягом доби частково зняли готівку та придбали золоті прикраси на суму майже 6,2 млн гривень.

Нині вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Нагадаємо, правоохоронці оголосили підозру ексзаступнику очільника Офісу президента в незаконному збагаченні на 15,7 млн гривень.

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *