Баклажани по-корейськи на зиму: рецепт від шеф-кухаря
Баклажани по-корейськи – це класична закуска, яка підійде до м'яса, риби, овочів. Овочі тут насичуються різноманітними смаками часнику, чилі, коріандру, отримуючи пікантний, неповторний смак. Розповідаємо про тонкощі приготування баклажанів по-корейськи від Євгена Клопотенка.
Як приготувати баклажани по-корейськи на зиму
Інгредієнти для пікантної закуски:
- баклажани – 4 середні,
- сіль – 2 ст. л.,
- морква – 4 середні,
- перець чилі – 2 шт.,
- цибулина червона – 2 шт.,
- часник – 2 головки,
- цукор – 4 ст. л.,
- оцет – 100 мл,
- олія – 200 мл,
- насіння коріандру – 2 ч. л.
З цієї кількості інгредієнтів у вас вийде 2 літрові або 4 півлітрові банки закуски.
Рецепт приготування баклажанів по-корейськи:
- Помийте баклажани, наріжте брусочками. Присипте порізані овочі сіллю, перемішайте і залиште на 20 хвилин. Якщо з’явиться рідина, відтисніть баклажани.
- Натріть моркву на спеціальній тертці для корейської моркви. Цибулю наріжте півкільцями. Обсмажте моркву з цибулею на глибокій пательні з 200 мл олії впродовж 5 хвилин.
- Додайте баклажани, перемішайте, накрийте кришкою і смажте 10 хвилин. У цей час поставте банки стерилізуватися.
- Розріжте перці чилі навпіл, подрібніть головки часнику. Додайте на пательню чилі, часник, оцет, цукор і насіння коріандру. Ретельно перемішайте.
- Розкладіть баклажани по стерилізованих банках, закрутіть стерилізованими кришками, переверніть, доки вони не охолонуть.
Читайте також: